Milanska nedelja mode je tradicionalno donela novu kolekciju brenda Gianfranco Ferré, za sezonu jesen/zima 2011/2012. godine. Inspirisana je ranim šezdesetim, a namenjena mladoj poslovnoj ženi, koja komfor stavlja ispred svega, ali uživa u svojoj ženstvenosti. Frizure i šminka prate kolekciju, te modeli izgledaju šik bez imalo truda.

Kolekcija modne kuće Gianfranco Ferré predstavlja neutralne tonove, sa izuzetkom ljubičaste. Krojevi su arhitektonski precizni, osim kod večernjih haljina koje su seksi, ali ne otkrivaju previše. Za razliku od palete boja koja je skromna, paleta materijala je široka – od krzna, kašmira i kože, do satena i pliša.

Aksesoari su takođe naklonjeni minimalizmu sa odstupanjima u vidu krznenih delova na jednostavnim tašnama. Štikle su srednje visine, dominiraju čizme do članka, sa umetnutim metalnim delovima na koži. Tanki, kožni, crni i beli kaiševi su obavezni na kaputima i sakoima.

Većina nas, nažalost, ne može da priušti komade iz ove kolekcije, ali njihova jednostavnost nam pruža mogućnost da se bacimo u potragu za savršenim jesenjim komadima u prodavnicama koje su nam dostupne.

77777 Gianfranco Ferré   The Beatles kao nepresušna inspiracija

88888 Gianfranco Ferré   The Beatles kao nepresušna inspiracija

666666 Gianfranco Ferré   The Beatles kao nepresušna inspiracija

4444 Gianfranco Ferré   The Beatles kao nepresušna inspiracija

999999 Gianfranco Ferré   The Beatles kao nepresušna inspiracija


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Editors choice