Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Izložba Red Bull Collective Art-a

Izložba Red Bull Collective Art-a

Doprinos kreiranju najvećeg umetničkog dela na svetu pristigao je iz svih krajeva planete. Čak 2,000 umetnika iz 85 zemalja pojavilo se na sajtu u zakazanom terminu i nastavio rad umetnika koji je bio u redu pre njega. Sve je bilo dozvoljeno, mogli su da koriste bilo koju od tehnika i programa, jedini zadatak je bio da povežu svoj rad sa radom prethodnika. Priprema ovog 1,300 metara dugog umetničkog dela trajala je skoro dva meseca. Sada je red da ga sa monitora kompjutera prošetamo po ulicama. Određene sekvence Red Bull Collective Art projekta ugledaće svetlost dana ni manje ni više nego u glavnoj šetačkoj zoni u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici, u okviru manifestacije Beogradska nedelja umetnosti. Pridružite nam se u prvom izlasku ovog zanimljivog digitalnog umetničkog dela 4. jula, od 19h, na platou ispred Beogradskog izloga. Izložba će biti otvorena do 7. jula.

Red Bull Collective Art projekat je inicijalno evoluirao od koncepta cadavre exquis, nadrealistične tehnike koja je prvi put uvedena 1925. godine. Ideja je da veći broj slika ili reči budu kolektivno spojene, pri čemu svaka sledeća osoba dodaje na prethodnu sliku, s tim da je u mogućnosti da vidi samo poslednji deo dizajna. Ideja je bila uzeti staru tehniku i projektovati je u digitalno doba koristeći modernu tehnologiju i društvene medije. Na projektu su učestvovali različiti kreativni ljudi, uključujući dizajnere, umetnike i fotografe.

42 Izložba Red Bull Collective Art a

Red Bull Collective Art projekat

Za više informacija o projektu, posetite www.redbullcollectiveart.com – gde možete da pogledate inspirativna umetnička dela iz celog sveta.

 

Editors choice