Sinoć je izložbom “Work in Progress” u Muzeju grada Beograda na specifičan način započela 30. beogradska nedelja mode, koja će se održati od 20-30. oktobra. Posle 15. godina postojanja, s ponosom možemo reći da je Beogradska nedelja mode najuticajnija nedelja mode u jugoistočnom delu Evrope.

Dragana Cosic1 Izložbom Work in Progress počeo 30. Amstel Fashion Week

Dragana Ćosić

Petnaest godina rada predstavlja značajan jubilej, te je izložbom napravljen presek razvoja domaće modne scene, kroz prezentovanje radova različitih autora koji su do sada izlagali na nedelji mode i koji su na njoj gradili svoj danas poznati imidž. Predstavljen je mali istorijal Beogradske nedelje mode kroz fotografije, video snimke, štampane materijale, kataloge, biltene i eskponate nekih od sačuvanih modela iz kolekcija koje su domaći autori stvarali I prikazivali na Beogradskoj nedelji mode prethodnih petnaest godina.

Takođe je predstavljen program koji će se u narednih deset dana odvijati u okviru jubilarnog 30. Amstel Fashion Week-a.

Otvaranju izložbe “Work in Progress” prisustvovali su brojni saradnici modnog studija “Click”, modni kreatori, dizajneri, I druge ugledne zvanice, uz veliki broj predstavnika medija.

Editors choice