5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Kako da se snađeš u najčešćim partnerskim svađama i sukobima

Kako da se snađeš u najčešćim partnerskim svađama i sukobima

1/3

Bilo bi dobro da ne budeš u belom usijanju od besa kad se svađaš sa partnerom, da zadržiš distancu od svojih emocija i da budeš spremna da čuješ šta on ima kaže i da shvatiš šta mu to znači – jer u svađi oboje govorite više, oštrije i iskrenije nego što biste inače rekli, ali isto tako, govorite u odbrani, ili sa namerom da povredite partnera. Potrebno je da se svađate svesno, jer, svađa je oblik komunikacije u kome najmanje manipulišemo time kako se predstavljamo, koji vam zato omogućava da jedno o drugom dobijete nove informacije.

Ako ti je pre svega važno zdravlje tvoje veze (i tvojih nerava) možeš da naučiš da se snalaziš u svađama, naročito u onima koje su uobičajene i normalne u partnerskom odnosu, u zajednici i braku.

Različiti prioriteti u finansijskom smislu

Ti želiš novi kauč, on želi da poveća štednju, ti želiš jeftiniji hotel na odmoru, pošto i nećete provoditi nešto mnogo vremena u njemu, a on bi nešto luksuzno s velikim televizorom (za onaj novac sa štednog računa) Različite želje i prioriteti kod parova sasvim su normalni, a najvažnije je da svatko izrazi svoje želje, makar u ovoj turi pregovora ustupio prednost partnerovim željama. Ako se želje ne izraze, nakuplja se ogorčenje i osećaj da naša “žrtva” nije cenjena. Veština komunikacije u raspravi oko finansijskih prioriteta jesta pokazati razumevanje za to što partner želi i jasno izneti razloge zbog kojih ti želiš nešto drugo, da bi i on razumeo tvoje motive i tvoje vrednosti. Šta ćete zatim uraditi sa tim razumevanjem, stvar je pregovora i dogovora.

parovi2 Kako da se snađeš u najčešćim partnerskim svađama i sukobima

Editors choice