Džepni časovnici nastali su u 16, a postali veoma popularni u 17. veku. Tokom 18. veka oblik džepnog časovnika je mutirao od cilindričnog u sve pljosnatiji oblik.  Francuzi, koji su više nego stanovnici ostalih država pridavali značaj krojačkoj estetici, doprineli su menjanju oblika džepnih časovnika. Stari ovalni časovnici kvarili su lep izgled pantalona kada bi ih ljudi stavili u džepove istih. Sedamdesetih godina 18. veka džepni časovnici su konačno dobili svoj klasični oblik koji danas svi prepoznajemo.

Kao modnu opsesiju dana, predstavljamo vam elegantan Patek Philippe džepni časovnik kojeg bi svaki pravi džentlmen trebalo da ima uz sebe.

slika16.jpg6 Modna opsesija dana: Patek Philippe džepni časovnik

Elegantan i luksuzan Patek Philippe džepni časovnik

Sve modne opsesije možete pogledati ovde.


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Editors choice