Nakon poslednjeg reklamnog spota, koji je urađen u proleće 2010, ova modna kompanija čije je sedište u Braunšvajgu u Nemačkoj, predstaviće 3. maja najnoviji reklamni spot pod nazivom “The Dress” iz serijala “Dress for the Moment”, što je inače i slogan ove modne kuće.

Ideja za ovaj reklamni spot potekla je iz same kompanije New Yorker, a sniman je u saradnji sa filmskom produkcijskom kućom Twinfilm, u prelepom španskom gradu Tudela, koji se nalazi u blizini Saragose. Reditelji su britanci Džo Tener (Jo Tanner) i Mark Hauard (Mark Howard) koji rade pod zajedničkim imenom “US”. Oni su poznati po brojnim duhovitim reklamama, a kako “Dress for the Moment” reklame karakteriše crni humor, sjajno su se uklopili u priču koja je rezultirala odličnom reklamom. Muziku su radili Tobi Andersen (Toby Andersen) i Endi Kejn (Andy Caine).

NY spot 2011 16 New Yorker   Dress for the Moment

“Ovo je zaista sjajan video koji u potpunosti dočarava naš slogan “Dress for the moment” – veoma je kreativan i ima u sebi crnog humora. Imali smo odličan tim koji je na pravi način implementirao naš korporativni “jezik” u ovaj video i veoma smo srećni zbog toga.”, izjavio je Folker Pucman (Volker Putzmann), direktor marketinga kompanije New Yorker.

Kada je u pitanju media buying, New Yorker je imao podršku dve kompanije MediaCom iz Diseldorfa i Pilot 1/0 iz Hamburga.

Reklamni spot prikazivaće se od 3. maja u 28 zemalja širom Evrope, uključujući i Srbiju.

NY spot 2011 13 New Yorker   Dress for the Moment NY spot 2011 15 New Yorker   Dress for the Moment

Editors choice