Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Povratak australijskog torpeda: Ian Thorpe

Povratak australijskog torpeda: Ian Thorpe

Početkom prošle godine, višestruki olimpijski i svetski šampion, Jan Torp (Ian Thorpe), najavio je svoj povratak takmičarskom plivanju i odluku da brani boje svoje zemlje na Olimpijskim igrama u Londonu ove godine. Na takmičenjima FINA Svetskog kupa u Aziji i kasnije u Italiji, nije ostvario vrhunske rezultate, ali to je i bilo očekivano nakon petogodišnjeg odsustvovanja iz bazena.

Ipak, najuspešniji Australijanac prema broju olimpijskih odličja nastavlja svoju borbu sa vremenom i samim sobom. Još uvek je daleko od svoje nekadašnje forme. Na šampionatu države Viktorije, ovog petka, nije uspeo da se kvalifikuje za finalnu trku na 100 metara slobodnim stilom. Sa vremenom od 51.05 sekundi ostao je bez finala i daleko iza olimpijske “A” norme, koja iznosi 48.82 sekunde. Juče je plivao u kvalifikacijama i finalnoj trci na 200 metara slobodnim stilom. Međutim, sa vremenom koje je postigao – 1 minut 50.79 sekundi, ostao je večnost iza svog najboljeg vremena, nekadašnjeg svetskog rekorda – 1 minut 44.06 sekundi.

140 Povratak australijskog torpeda: Ian Thorpe

Na bazenu dugom 25m u Singapuru prošle godine: bio je tek sedmi u trci na 100 metara mešovito

Ostaje još dva meseca do australijskih kvalifikacionih takmičenja za Olimpijske igre. Torp se nada da će izboriti svoju olimpijsku vizu, ako ne u svojim disciplinama na 100 i 200 metara slobodnim stilom, onda bar kao učesnik štafete u trci 4×200 metara. Međutim, navijači širom sveta znatno su ambiciozniji i priželjkuju novi okršaj “Torpeda” i neprikosnovenog Felpsa (Michael Phelps).

S obzirom na to u kakvoj je formi Torp trenutno i koliko malo vremena je ostalo do najvažnijeg takmičenja ove godine, navijači će po svoj prilici ostati uskraćeni za nove radosti. Svejedno, poželimo Janu da izbori učešće u što više disciplina i makar malo podigne temperaturu u londonskim bazenima. Srećno, Torpedo!


Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.

Editors choice