1/5

Moja se majka uvek hvalila kako za trideset godina braka nikada nije preturala po džepovima mog oca. Doduše, on se nije ni trudio da sakrije svoje prevare niti je to bilo moguće u malom gradu gde svi znaju sve i pre nego što se dogodi. Kada se dogodi, tada znaju više, uživaju u filovanju, razvijanju zapleta, istraživanju uzroka i posledica. No, razmišljam, da je otac bio tajnovitiji i da je njihova veza, na primer, tri decenije mlađa, kako bi stvari izgledale? Da li bi majka uspela ostati verna svojim principima u doba digitalizovane, sveprisutne prevare kada su njenom suprugu dostupne sve sojke sa kojima se može sporazumeti, a ne samo nekoliko radodajki iz dosadne provincije. A poslovično dobronameran komšiluk nije ni od kakve pomoći osim ukoliko nekim čudom šnajderkin mali nije vrhunski haker. Šta bi se tek dešavalo da je otac poliglota i ljubitelj skupih gedžeta?

Cela planeta bi mu bila na raspolaganju kao što je nama danas. Sve u svemu, džepovi su prošlost. Niko više ništa ne beleži na ceduljicu, zašto bi to ljubavnici činili. Lepi, divno dizajnirani, svemoćni i skupi gedžeti glavni su neprijatelji zauzetih žena koje drže do vernosti. Lepi, divno dizajnirani, svemoćni i skupi gedžeti glavni su neprijatelji zauzetih muškaraca koji drže do vernosti. Opasnost je u inboksu, krije se u zaključanim i otvorenim folderima, u neispražnjenom recycle binu, šiframa i kodovima.

slika 167 Seks, laži i internet (18+)

Paradoksalno, prevara nikada nije bila dostupnija, bukvalno mami svojom lakoćom, ali zahteva finansijska ulaganja. U laptopove, računare, superiorne telefone i tablete. Kad dođe do realizacije, sve je jeftinije. Kao i nekad, i danas se može obaviti uz tarabu

Paradoksalno, prevara nikada nije bila dostupnija, bukvalno mami svojom lakoćom, ali zahteva finansijska ulaganja. U laptopove, računare, superiorne telefone i tablete. Kad dođe do realizacije, sve je jeftinije. Kao i nekad, i danas se može obaviti uz tarabu. Predigra guta keš. Međutim, potrebno je i znanje. Ništa od švaleracije, pardon, afere, ukoliko se, uz pomoć ponuđenih opcija, ne ume sakriti, zabašuriti, formirati posebna lista, napraviti tajni folder, isprazniti history, ukloniti tragovi, podesiti da sprava ništa ne pamti. Ni jedno jedino slovo. To je podjednako važno i za varalicu i za njegovog špijuna. I jedni i drugi moraju na brzi kurs.

Editors choice