5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

“Šesta stanica Vizantije”

“Šesta stanica Vizantije”

Mlada dizajnerka Lada Dragović održaće, trećeg maja, u cafe baru “El Campo” reviju kojom će predstaviti novu kolekciju “Šesta stanica Vizantije”, inspirisanu vizantijskom umetnošću u šestom veku.

Inspirisana “zlatnim dobom” ove umetnosti, kad je arhitektura opisivana kao primena geometrije na čvrstu podlogu Lada Dragović se odlučila za koncept obnavljanja umetnosti, iznova pretačući stare vrednosti u modernu sadašnjicu. Vraća se “vintage” vremenu koje nije poznavalo površnost, već mnogo temeljniji i kompleksniji rad.

Svi modeli su izrađeni od isključivo prirodnih materija: pamuka, viskoze i velura sa širokom paletom boja od kraljevsko plave, preko bež i ciklama do boje kajsije i zlata. Detalji, prema kojima je ova kreatorka inače poznata, a sa kojima se ovoga puta “igrala” ručno ukrašavajući haljine, daju neophodnu dozu savremenog dok klasični krojevi vraćaju u prošlost – na “šestu stanicu Vizantije”.

Rajfovi su ukrašeni šrafovima i predstavljaju stilizovane krune, a okovratnici i ornamenti su jednaki, tačnije obe strane su savršeno proporcionalne. Nizovi perlica na haljinama i sakoima podsećaju na vizantijske mozaike, ostavljajući notu elegancije i neprolaznog šika. Devojke za koje dizajnerka kreira su samouverene, otmene, klasične. One u sebi imaju moć i delić savremenosti ali se uvek vraćaju klasici i onom neprolaznom.

IMG 20120427 183030 Šesta stanica Vizantije

"Sitnice čine savršentvo, ali savršentvo nije sitnica", konstatovao je večni Mikelanđelo

Lada Dragović u svojim kreacijama teži onoj izvanrednosti tako važnoj u Vizantiji pa se zato kroz čitavu kolekciju provlači egzotična raznovrsnost. S obzirom da su Vizantinci sebe smatrali Rimljanima a da su pričali grčkim jezikom, iz Grčke je preuzeta forma haljina, odnosno lagani pad materijala kako bi devojke koje ih nose izgledale kao boginje.

Editors choice