Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Srećan rođendan, Vage!

Srećan rođendan, Vage!

Dogovor je bio da se nađemo u pet na Trgu. Obe kasnimo, naravno. Našle smo se negde oko pola šest, sređene, suptilno odmerile jedna drugu, razmenile komplimente i onda smo se uputile već u nekom pravcu kao da imamo predstavu gde idemo. Nismo je imale i tu se rodio problem. Poprilično smo se namučile dok na kraju, po običaju nismo završile u kafiću u koji uvek idemo, u kome se ispostavilo da je “naše” mesto, teškom mukom izabrano, popunjeno pa smo se bacile na još jedno mukotrpno odlučivanje. Onda je usledilo tipično pregledanje menija, propitivanje jedna druge koja će šta da naruči, preračunavanje, mudrovanje, i na kraju smo ponovo uzele ono što uvek uzimamo.

Piće je stiglo, a mi smo se narednih šest sati raspravljale da li je bolja vertikalna ili horizontalna podela društva. Drugom prilikom smo vodile podjednako žustru raspravu o prednostima tangi i bokserica. U pitanju su bile krajnje ozbiljni razgovori od kojih se svaki okončao trećim, neutralnim rešenjem. Jedna od nas je u podznaku dok je druga čista Vaga.

1PrvaSlika3 Srećan rođendan, Vage!

Vil Smit, a sa njim i velika većina Vaga, vrlo retko sumnja u svoje sposobnosti

Bik je tvrdoglav, Devica pedantna, Lav autoritativan, Jarac uporan, Škorpija je opasna. Sve ovo naravno varira, manje ili više je tačno, postoje brojni izuzeci. Za Vagu “neodlučnost” ne varira. Ukoliko vam neki predstavnik ovog znaka deluje vrlo odlučno, to je iz prostog razloga što njegove terazije rade brzinom svetlosti i što će vam vrlo samouvereno dati odgovor. Odgovor će biti takav zato što duboko u sebi oseća ponos što je nešto tako brzo uspeo da reši. Ne možete ni da zamislite koliko je teško suočavati se sa svakodnevnim izazovima poput nes kafa ili turska, Coca-Cola Light ili obična, desno ili levo. Sve ima svoje prednosti i mane, a svaka Vaga je osuđena da ih preračunava i da pretpostavlja njihove posledice.

2DrugaSlika2 Srećan rođendan, Vage!

Vage daleko više cene svoje mišljenje o sebi samima, nego li tuđe. Brižit Bardo se takođe vodi ovom mišlju

Upravo zbog ovoga se Vage često odlučuju za nešto treće, što je po mogućstvu apsolutno neutralno. No, ovo ne znači da njihov posao pati zbog težeg donošenja odluka. Predstavnici ovog znaka pripadaju najtežoj kategoriji radoholičara. U stanju su da ne jedu, ne spavaju i ne ustaju sa stolice dok ne završe neki posao. Međutim, vrlo je izgledno da će nakon ovoga pasti u krevet i poprilično dug period očekivati od vas da udišete vazduh umesto njih.

3TrecaSlika1 Srećan rođendan, Vage!

Met Dejmon i uopšte Vage će se ponašati drugačije iz trena u tren, ali nemojte nikada pomisliti da su zbog toga manje iskrene

Postoji vrlo prost razlog za ovo. Kada Vaga nešto uzme da radi, ona se tome posveti celim bićem. Ovo naravno podrazumeva da mora da se bori i sa samom sobom, da potiskuje svoje prirodno urođene hedonističke potrebe, lepršanje po svojim mislima i naravno neodlučnost. Budući da će posao kome se posvetila izvesti do kraja i to u punom sjaju, produženi odmor je i više nego zaslužen i preko potreban.

4CetvrtaSlika1 Srećan rođendan, Vage!

Gven Stefani je ovime izrekla jednu od glavnih potreba Vaga – uživanje u umetnosti

Vage su u večitom disbalansu. Njihove terazije su izuzetno osetljive i potrebno je mnogo vremena da uspostave harmoničnu ravnotežu. Ovo je još samo jedan razlog za njihove učestale odmore kada hrane svoju dušu i telo lepotama života. Kada nije rastrzana između svoje dve krajnosti, nećete želeti da se odvojite od nje. Njena staloženost će isijavati, slušaće vas satima kako meljete o najtupavijim stvarima i usne će joj biti izvijene u blagi osmeh.

5PetaSlika1 Srećan rođendan, Vage!

Vaga Džon Lenon bio je veliki pacifista. Predstavnici ovog znaka su apsolutno alergični na svaki pomen rata

Jedna od najlepših osobina Vage jeste njena sposobnost da vas podjednako ozbiljno sluša kada pričate o najnovijoj nijansi roze boje laka za nokte koji ste upravo kupili, ili pak kada jadikujete o ljubljenoj osobi po milioniti put, ali i kada prolazite kroz neke od najtežih životnih kriza. Nikada vas neće osuđivati, upravo zbog kompleksnosti sopstvene ličnosti, pa samim tim i sposobnosti da u potpunosti razumeju i prožive sve što im govorite.

6SestaSlika Srećan rođendan, Vage!

Kejt Vinslet i ostale Vage najviše od svega vole samu umetnost življenja

Njihova izdeljena ličnost, često menjanje mišljenja i promene raspoloženja nikako ne treba mešati sa onima kod Blizanaca. Za razliku od njih, koji zaista imaju dve jasno isprofilisane strane ličnosti, Vaga samo menja svoja osećanja prema svemu što je okružuje. Njen spektar emocija je nešto veći kod nas ostalih, ali su one zato vrlo osetljive i teže učestaloj promeni. Ovo naravno ostavlja prostora brojnim iznenađenjima, te sa Vagom nikada nećete doći u situaciju da vam je dosadno.

7SedmaSlika Srećan rođendan, Vage!

Vage imaju pristup svim emocijama. Verovatno je zato svet kinematografije pun briljantnih glumaca kao što je Hju Džekmen

To što Vaga ima strpljenja da vas sluša satima, ne znači da ne voli da povede glavnu reč u prepunjenoj sobi. Ukoliko je ceo svoj život mrzela crvenu boju, vrlo je verovatno da će je sutradan voleti više nego išta na svetu. Njenu ljubav prema slatkom može vrlo da zameni ljubav prema slanom. Ako je čitavu raspravu bila na strani vašeg protivnika, nije nužno da na kraju neće preći na vašu stranu. Bilo kako bilo, možete biti sigurni da će na kraju doći do pravog zaključka i za razliku od vas, umeće da ga obrazloži.

8OsmaSlika Srećan rođendan, Vage!

Najčuveniji grof Drakula, Bela Lugosi, mrzeo je svaki oblik monotonije i stagniranja, kao uostalom i sve tipične Vage

Kada malo bolje razmislite, Vaga je zapravo definicija života. Ona je Jing i Jang. Njome vladaju sve emocije, te može uživati u tragediji, smejati se nesreći, plakati kad je srećna. Savetovaće vas i poslušaće vaš savet. Uživaće u svakoj formi umetnosti i vrlo često će se uhvatiti u koštac sa istom, makar iz hobija. Vaga je veliki esteta i vrlo je prilagodljiva, te ćete moći da je povedete i u raspalu kafanu i na bal. Radoznala je kao dete i željna je svih mogućih znanja. Nikada neće odbiti ponudu da putuje i da istražuje nove predele. Potapšaće vas po ramenu kada uspete, ali će vas i ošamariti ako zabrazdite. Ona će vam biti najbolji prijatelj, ukoliko umete da je čuvate. Predstavnik ovog znaka je veliki šarmer i ljubavnik kome je nemoguće odoleti. Dovoljno je da se nasmeje i nećete moći da se odmaknete od nje. Ukoliko ste dovoljno vredni, pružiće vam ljubav koju nije moguće opisati rečima. Drage moje Vage, srećan vam rođendan. Nemojte ni najmanje da se menjate, jer ste baš takve savršen poklon svima nama.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice