Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Tikveš vino: Svetske nagrade za vrhunski kvalitet

Tikveš vino: Svetske nagrade za vrhunski kvalitet

Vinarija Tikveš je ove godine osvojila više od 50 nagrada i priznanja na skoro svim svetskim i regionalnim sajmovima i takmičenjima.  Od kada je M6 grupacija preuzela Tikveš i investirala u tehnologiju, kvalitet vina je vrhunski, zato poslednjih godina priznanja stižu od svetskih poznavalaca vina.

Tikves nagrade Robert Parker Tikveš vino: Svetske nagrade za vrhunski kvalitet

Cilj vinarije Tikveš je kvalitet iznad kvantiteta i vrhunsko vino po svetskim standardima. Ovo je jedan od razloga zašto se nalazi u samom vrhu svetskih vina. Najviše ocene je dodelio jedan od najznačajnijih vinskih kritičara današnjice Robert Parker i njegov magazin Wine Advocate. Tikveš je jedina vinarija u regionu koja je dobila više od 90 poena za 10 vina iz svog portfolija. Tako je Bela voda za berbu 2012. godine dobila 95 poena. Ceo premium program Tikveš vinarije ovenčan je nagradama za vina: Bela voda, Barovo i linija Special Selection, ali i mnoga vina iz classic programa.

Vinarija Tikves1 Tikveš vino: Svetske nagrade za vrhunski kvalitet

Vinarija Tikveš

Među nagrade treba istaći: Mundus vini 2 zlata 1 srebro, Chardonnay Du Monde 2 srebra, Les Citadelles du Vin 1 zlato, Decanter 7 bronzi, International Wine 6 bronzi, Balkan International Wine Competition 2 zlata, 1 srebro i 1 bronza, HongKong International Wine Copmetition 4 srebra i 2 bronze i mnoge druge.

U vinariji se veruje da je najvažniji sastojak svakog vina pažnja i ljubav kojim se kreira, a u Tikveš vina je uloženo mnogo i jednog i drugog.

Vinarija Tikves podrum 1 Tikveš vino: Svetske nagrade za vrhunski kvalitet

Podrum vinarije Tikveš

Vinarija Tikveš je osnovana davne 1885. godine, kao skromna porodična vinarija, da bi danas bila jedna od vodećih vinarija u regionu. Prepoznatljiv Tikveš potpis predstavlja umešnost kombinovanja lokalnih i internacionalnih sorti grožđa, sa ciljem kreiranja unikatnog vina sa neponovljivim ukusom. Od 2013.godine do danas je uloženo blizu 30 miliona evra, pre svega u tehnološko prestrukturiranje i modernizaciju opreme, razvoj brenda čime je stvorena jedna od najmodernijih vinarija u regionu. U Tikvešu se najsavremenijim metodama u proseku proizvede oko 20 miliona litara vina godišnje. Tikveš ima širok portfolio proizvoda, pa ljubitelji mogu birati više od 40 vrsta vina u različitim segmentima.

Editors choice