Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Ulična umetnost: Njujork

Ulična umetnost: Njujork

Njujork je jedan od najvećih gradova na svetu, a ujedno i jedna od najvećih “uličnih galerija”. Ulični umetnici širom sveta ostavljaju trag na zidovima Njujorka u vidu slika ili poruka i tako pridodaju dobro poznatoj raznovrsnosti i multikulturalnosti Njujorka.

Ulična umetnost će uvek za neke biti jedna od najzanimljivijih atrakcija i vidova ekspresije kreativnosti, a za druge vandalizam. Ona je ujedno i ona kojoj se neki dive i čuvaju dok je drugi sankcionišu i posmatraju sa neodobravanjem. Upravo zbog te podeljenosti u shvatanjima, ulična umetnost i dalje predstavlja neku vrstu buntovničkog ponašanja, kršenje pravila zarad slikovitog prikazivanja svog stava.

Ipak, bez obzira na sankcije i neodobravanje, očigledno je da Njujork ipak na neki način čuva uličnu umetnost i ulične umetnike.

Ulična umetnost je postala prihvaćena turistička atrakcija Njujorka koja je po poznatosti i privlačnosti, odmah pored njegovih poznatih statua i javnih spomenika i iako je Njujork stvarno najpoželjnije turističko mesto na svetu pa mu nije potreban dodatni marketing, ulična umetnosti ipak doprinosi još većoj želji ljudi da posete ovaj neverovatni grad.

ulicna umetnost njujorka 1 Ulična umetnost: Njujork ulicna umetnost njujorka 3 Ulična umetnost: Njujork ulicna umetnost njujorka 4 Ulična umetnost: Njujork ulicna umetnost njujorka 5 Ulična umetnost: Njujork ulicna umetnost njujorka 6 Ulična umetnost: Njujork ulicna umetnost njujorka 7 Ulična umetnost: Njujork ulicna umetnost njujorka 8 Ulična umetnost: Njujork ulicna umetnost njujorka Ulična umetnost: Njujork

Mina Pavlović

Editors choice