Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Zatvaranje 33. Perwoll Fashion Week-a

Zatvaranje 33. Perwoll Fashion Week-a

U popularnom generatoru urbanog duha i kreativnosti Mikser House-u promovisan je jedanaesti broj fashionart magazina “Faar”. Time je zvanično zatvoren 33. Perwoll Fashion Week i zaokružena prisutnost Velike Britanije na ovogodišnjoj Nedelji mode.

Naime, urednica najnovijeg broja ovog magazina poznata dizajnerka Ana Ljubinković, kao temu broja postavila je Cloudbusting, inspirisana istoimenom pesmom Kejt Buš kao i generalno britanskom muzikom, modom i pop kulturom. Kao i uvek brojni talentovani saradnici iz razlišitih domena kulture, mode  i umetnosti dočaraće temu i ovog broja na zanimljiv i nesvakidašnji način, upravo onako kako je “Faar” već navikao svoje čitaoce.

Engleska pop kultura nije bez razloga osnov inspiracije za ovaj broj jer je “Faar” imao svoju prezentaciju na London Fashion Week-u u okviru projekta International Fashionshow Case koji organizuje British Council. U okviru navedenog projekta Click je u saradnji sa našom ambasadom u Londonu i British Council-om predstavio i naše dizajnere – Ivanu Pilju, George-a Styler-a i Anu Ljubinković. Izložba je bila zasnovana na personalnim vizijama ovih darovitih umetnika čiji su modeli, demarkirani originalnim autorskim promišljanjima,  sublimirani u jedinstveni estetski okvir koji kreirala ilustratorka Vesna Pešić, koja je bila i jedan od najvažnijih sradnika na “Faar”-u 011.

U tom kontekstu prisutnima se prvo obratila Ivana Đurišić, direktor sektora za umetnost i edukaciju u British Council-u u Beogradu, zatim urednica Ana Ljubinković, i na kraju glavni i odgovorni urednik “Faara” i direktor Beogradske nedelje mode Nenad Radujević koji je dodelio i prvu nagradu za Faar-ov konkurs Young Blood Upcomping photographers. Pobednica ovog prestižnog konkursa je izuzetno talentovana Marijana Gligić!

Marijana Gligic Zatvaranje 33. Perwoll Fashion Week a

Marijana Gligić

Nakon toga održan je Perwoll Fashion Week Closing Party koji je organizovan u saradnji sa najznačajnijim muzičkim festivalom u ovom delu sveta – Exit-om.

Pored dobre muzike i velikog broja poznatih, ono što je izazvalo najviše pažnje u nastavku večeri jeste obraćanje Nenada Radujevića, direktora Fashion Week-a, zatim Dušana Kovačevića, osnivača Exit festivala i Ivana Lalića direktora Mikser Festivala koji su objavili saradnju između ova tri stuba urbanog i kreativnog duha Srbije i najavili zajedničko delovanje u cilju promovisanja jednog drugačijeg lica naše zemlje.

Nenad Radujevic Dusan Kovacevic i Ivan Lalic Zatvaranje 33. Perwoll Fashion Week a

Nenad Radujevic, Dušan Kovačević i Ivan Lalić

Ana Sekularac Zatvaranje 33. Perwoll Fashion Week a

Ana Šekularac

Dragana Kunjadic sa cerkom Zatvaranje 33. Perwoll Fashion Week a

Dragana Kunjadić sa ćerkom

Organizatori su najavili dodelu nagarada za najbolje učesnike Perwoll Fashion Week-a za 16. april, a naredni 34. po redu Perwoll Fashion Week nas očekuje krajem oktobra meseca.

Editors choice