5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Nova godina je vreme kada želimo sve najlepše i ostvarenje svih želja. Naravno ove želje prate i različiti poklončići. Ono što i ptice na grani znaju jeste da damama cipela i torbi nikad dosta. Ukoliko još uvek svoje lepše polovine, mame, sestre, prijateljice niste obradovali poklonom, torbe su uvek dobar izbor. Ovu žensku opsesiju dizajneri svakodnevno jako dobro naplaćuju, a da ima i onih koji su vrhunski majstori u svom poslu govori i to da postoje ljudi koji će izdvojiti hiljade i hiljade dolara za jedno umetničko delo zvano ženska torba. Torbe su kao aksesoar počele da se koriste krajem XIX veka, a prava pomama počinje od 1920. godine i traje sve do danas.

Louis Vuitton je bio prvi “dizajner torbi”, a za njim su krenuli i ostali dizajneri. Uvidevši odličnu priliku da jednu preko potrebnu stvar u svakodnevnom životu učine glamuroznom i poželjnom za svaku ženu. Uspeli su da od nečeg tako običnog naprave torbu koja je fantazija i san svake žene. Bilo da su velike, male, elegantne, sportske, za svaki dan, za uveče, torbe su nešto za čim žene lude i spremne su da izdvoje ogromne količine novca. A ako je već neko spreman da izdvoji gomilu para za torbu u kojoj će nositi par stvarčica, zašto im uskratiti to zadovoljstvo? Pogledajte 10 najskupljih torbi svih vremena:

1. Hermes Birkin torba koju je dizajnirala japanska dizajnerka Ginza Tanaka – $1.9 miliona.

1.Ginza Tanaka 10 najskupljih torbi na svetu

Ova Hermes torba je prodata u 2008. godini za $1.9 miliona. Napravljena je od platine i sadrži preko 2000 dijamanata u sebi. Takođe ova torba ima višestruku upotrebnu vrednost. Lanac sa torbe se može skinuti i nositi kao dijamantska ogrlica ili narukvica. Na torbi ima i osmokaratni dijamant u obliku kruške, koji se isto može zasebno koristiti.

2. Chanel “Diamond Forever” Classic torba – $261,000

2.Diamond Forever by Chanel 10 najskupljih torbi na svetu

“Diamond Forever” classic torba sadrži u sebi 334 dijamanta u 18-karatnom belom zlatu. Ručke torbe su napravljene takođe od belog zlata. Postoji samo 13 komada ovog modela, od toga pet je prodato u SAD.

3. Lana Marks Cleopatra torba – $250,000

3.Lana Marks Cleopatra Bag 10 najskupljih torbi na svetu

Lana Marks pravi pet Cleopatra torbi godišnje za prodaju. Torbe nisu u potpunosti identične, pravljene su od aligatorske kože, i sadrže 1,500 crnih i belih dijamanata u 18-karatnom belom zlatu. U Holivudu pred dodelu Oskara vlada opšta pomama, jer dizajnerka dozvoljava da samo jedna glumica nosi torbu na crvenom tepihu. Do sada su to imale prilike da urade Charlize Theron 2004. i Helen Mirren 2007.godine.

4. Hermes Matte Crocodile Birkin torba – $120,000

4. Hermes Matte Crocodile Birkin  10 najskupljih torbi na svetu

Ova torba inspirisana je francuskom glumicom i pevačicom Jane Birkin. Kopča na ovoj torbi sadrži 10-karatne bele dijamante. Torba je napravljena od krokodilske kože. Postoje samo dva primerka u prodaji. Takođe postoji i u jeftinijoj varijanti bez dijamanata, može se kupiti za $5,000.

5. Leiber Precious Rose torba – $92,000

5.Leiber Precious Rose 10 najskupljih torbi na svetu

Precious Rose je napravljena u obliku savršenog cveta. Torba sadrži 1,016 dijamanata u vrednosti 42.56 karata, 1,169 pink safira i 800 turmalina. Postoji samo jedan primerak ove torbe na svetu.

6. LV Tribute Patchwork torba – $42,000

6.Louis Vuitton Tribute Patchwork Bag 10 najskupljih torbi na svetu

LV Tribute Patchwork je napravljena od 15 različitih Louis Vuitton uzoraka. Oni su isečeni i sklopljeni u jedan veoma interesantan i jedinstven primerak. Ova torba je izazvala različite kritike u modnoj industriji. Jedna od ponosnih vlasnica ove torbe je Beyonce, a još 20 primeraka se može naći u Louis Vuitton radnjama širom Evrope i Azije.

7. Gadino torba – $38,470

7.Hilde Palladino Gadino 10 najskupljih torbi na svetu

Ovu torbu dizajnirao je norveški dizajner Hilde Palladino. Napravljena je od krokodilske kože i sadrži 39 belih dijamanata smeštenih u kopču od belog zlata.

8. Fendi Selleria torba – $38,000

8.Fendi Selleria 10 najskupljih torbi na svetu

Ova torba može biti napravljena po vašem izboru od činčile ili samura, najređih i najskupljih koža na svetu. U ovu torbu može da stane baš sve što jednoj dami treba novčanik, ključevi, telefon i neseser sa šminkom.

9. Bottega Veneta torba – $35,000

9.Bottega Veneta 10 najskupljih torbi na svetu

Ova prelepa Bottega Veneta torba je izrađena u zelenoj ručno obrađenoj krokodilskoj koži. Torba ima jednostavnu siluetu i veoma je prostrana. Dostupna je samo određenim klijentima.

10. Marc Jacobs Carolyn Crocodile torba – $30,000

10.Marc Jacobs Carolyn Crocodile 10 najskupljih torbi na svetu

Ovo je jedna od najpopularnijih Marc Jacobs torbi, bez obzira na cenu. Napravljena je od krokodilske kože i postavljena velikim brojem džepova i pregrada.

I da ne bude da su samo žene opsednute torbama, i muškarci su spremni da izdvoje pozamašne svote novca za torbe. Najskuplja torba za golf opremu je Damier Geant Golf torba koju je kreirao Louis Vuitton, a koštala je $9,750. Najskuplji ranac na svetu je Mulholland Deerskin Rucksack prodat za $1,324.95.


Mia Pešić je diplomirani inženjer organizacionih nauka. Uživa u šopingu, putovanjima i ispijanju kafa sa prijateljima. Zaljubljenik u modu, kolekcionar cipela i veliki poštovalac Karla Lagerfelda. Beskompromisni borac protiv ”fake” stvari, prirodnog krzna i kariranih stolnjaka. Omiljena rečenica: “In order to be irreplaceable, one must always be different.”

Editors choice