Uglavnom smo svi svesni činjenice da se moda reciklira i da se trendovi iz prošlosti vraćaju iznova i iznova, ali nekada se desi da nam promakne da je ono što trenutno baš najviše volimo da nosimo jer je najmodernije – zapravo bilo moderno i pre mnogo, mnogo godina. Dešavalo mi se tako da sva ponosna dođem na porodično okupljanje u svojim novim dubokim elegantnim pantalonama “na crtu” i da me mama samo pogleda i kaže – pa ja sam to nosila pre 20 godina. Naročito u 2020. godini, moda je prošla kroz razne faze pod uticajem izolacije koja je na silu prekidala kreativne procese, i primorala dizajnere da u skladu sa njom dobro porazmisle o svojim idejama i inspiracijama iza istih, a mnogi kreatori okrenuli su se prošlim vremenima za stilsku inpiraciju.

Modna industrija u 2020. godini voli retro trendove 70-ih godina, koje su same po sebi bile revolucionarne i zanimljive, i nije ni čudo – jer sada više nego ikada potrebno nam je da istražujemo u modnom smislu, kako bismo našli novu radost u godini koja nije donela baš mnogo dobrih vesti. Ako ste već bili fanovi mode iz 70-ih godina prošlog veka, povratak nekih modela iz tog doba na modnu scenu sigurno će vas obradovati, a ako niste – spremite se za fenomenalni modni vremeplov. Kroz nekoliko najinteresantnijih modnih ličnosti iz ovog perioda, saznajte koji su to odevni komadi i outfiti inspirisani 7o-im godinama ponovo in.

Ali MacGraw i ultimativni letnji look – marama i mini šorts

Ovog leta marama oko glave, čak i marama umesto majice vratila se na velika vrata. Ovaj trend očigledno je retro, i ako ste ga povezali sa rock and roll look-ovima 80-ih godina, prevarili ste se. Ovaj trend pojavio se malo ranije, a na ženstven način predstavila ga je čuvena glumica Ali MacGraw. Uz maramu, letnji look idealno je da upotpunite opuštenom košuljom (može biti muška) i mini šrotsem sa dubokim strukom, koji svima dobro stoji.

Lauren Hutton i all white kombinacija pantalona i košulje

Belo uz belo je zauvek trendy kombinacija, koja čini da izgledamo ženstveno, a leti savršeno naglašava naš preplanuli ten. Ovu sada već klasik kombinaciju popularizovala je manekenka Lauren Hutton, koja je dobro znala da bela košulja i bele pantalone istovremeno ženi daju elegantnost ali i ozbiljnost. U all white kombinaciji delovaćete samouvereno i sijaćete pozitivnom energijom.

Comments