Možda je to samo poslednja noć u kalendarskoj godini, koju neki ispraćaju srećni jer im prethodna nije bila najbolji prijatelj, ali složićemo se, novogodišnje veče je najbitnija žurka godine – i prosto ne možemo da zakoračimo u Novu godinu bez koktela u ruci. Proslavljanje Nove godine je nazdravljanje srećnom kraju i novom početku, zato je tvoj izbor pića od ključne važnosti.

Ukoliko nisi osoba koja uživa da u organizovanoj novogodišnjoj proslavi i draže ti je opuštanje u domu uz omiljene pesme i drage ljude, otkrivamo ti kako da tvoja proslava bude nezaboravna – uz koktele nezaboravnog ukusa. Naša lista se sastoji od unapređenih verzija koktela, koje piješ cele godine, a poslužićeš i u ponoć. Otvaranje dobrog vina ili šampanjca ili drugog tradicionalnog pića je sasvim u redu, ali ako želiš da svojim dragim ljudima prirediš nezaboravan provod, trebaće ti malo više od toga. Celo veče ćeš uživati u serviranju ovih koktela sa tekilom, vodkom ili penušavim vinom, a još jedna prednost ovih koktela je što se savršeno slažu uz tradicionalni, novogodišnji meni, ali i svaki drugi koji si isplanirala.

Conffeti Champagne

Conffeti Champagne je uzbudljiv podjednako kao Nova godina, zahvaljući raznobojnim ukrasnim mrvicama koje će se svima svideti.

Sastojci (za 6 serviranja): šlag, 1/3 šolje raznobojnih mrvica, 3/4 šolje vanila vodke, 1 flaša šampanjca ili proseka, 1 flaša Sprite-a.

Priprema: Sve mrvice stavi na tanjir i sjedini ih višuljkom. Vrh svake čaše namaži šlagom i prisloni je na tanjir sa mrvicama kako bi se zalepile za čašu. Ponavljaj postupak dok ceo vrh čaše ne bude pokriven. U svaku čašu sipaj vodku. Nakon toga sipaj šampanjac jednako u sve čaše i sve to finiširaj Sprite-om. Serviraj hladno.

Cranberry Kir Royal

Uz ovaj koktel ćeš se osećati kao da si na odmoru i zapevaćeš stihove neke od prazničnih pesama.

Sastojci: 2 šolje zamrznutih brusnica (ili drugog crvenog voća koje imaš) i pola šolje radi serviranja, 1/4 šolje šećera, 2 velike kašike soka od narandže, 1 mala kašika rendane kore od narandže.

Priprema (za 4 čaše): Sjedini u šerpi brusnice, sok i koru od narandže, zagrej ih na srednjoj temperaturi između 15 i 20 minuta dok brusnice ne počnu da puštaju sok. Sjedinjenu smesu stavi u blender. Budi pažljiva dok je smesa vrela i koristi krpu dok koristiš blender, kako se ne bi ispekla. Nakon toga dobijenu smesu ostavi 5 minuta da se ohladi na sobnoj temperaturi. Sipaj po dve kašike sirupa od brusnice i narandže (dobijene smese) u četiri ohlađene šampanjske čaše. Dodaj par brusnica u čašu i prelij sve šampanjcem.

Moscow Mule

Ako praviš zabavu Moscow Mule koktel je neizostavan! Ne deluje jednostavno, ali zapravo je vrlo lak i možeš ga napraviti u samo par brzih koraka.

Sastojci (za 2 čaše): dosta leda, vodka 1/4 šolje (podeliti na dve čaše), dve kašike limunovog soka, 1/2 šolje piva od đumbira, sveža menta i limeta za dekoraciju.

Priprema: Napuni dve svečanije šolje sa dosta leda. Sok od limuna i vodke podeli jednako u obe šolje. Šolje napuni pivom dok ne budu pune. Dekoriši listićima nane i limetom.

Sparkling Pear – Prosseco Punch 

Osvežavajuće i pink! Punč sa kruškama je savršeno rešenje za svaku žensku zabavu.

Sastojci (za 20 posluženja): 2 šolje soka od kruške, 1 šolja soka od brusnice ili borovnice, 3 šolje proseka ili drugog penušavog vina, komadi kruške za dekorisanje.

Priprema: Sipaj sok od kruške i sok od brusnice (borovnice) u veliku činiju koju si namenila za punč. Dodaj proseko. Na kraju ubaci komade kruške i serviraj hladno.

White Christmas Margaritas

Možda ne voliš snežnu zimu, ali ćeš snežnu margaritu sigurno voleti!

Sastojci (za 6 posluženja): 1 tetrapak kokosovog mleka, 1 1/5 šolje tekile, 1 šolja triple sec-a, 1/2 šolje limunovog soka, 2 šolje leda, 1 limeta naseckana za dekorisanje, limun za rub čaše, šećer za rub čaše i brusnice za dekorisanje.

Postupak: Stavite kokosovo mleko, tekilu, triple sec, limunov sok i led u blender, izblendajte do kraja. Namočite rub čaše u limunov sok i obložite rub šećerom. Sipajte tečnost iz blendera i servirajte za brusnicama i kriškom limete.

Naslovna fotografija: instagram.com/xoamysnordic

Miona Đorović

Comments