Šoping

Koliko god volele da putuju, žene vole i da kupuju! Makar to bili i suveniri i ukrasi za kuću, a ovakve radnje možete pronaći na svakom koraku. Izbor je zaista veliki, toliki da će vam sigurno biti teško da se odlučite koji magnet je najlepši. Osim toga, ulice su pune radnji sa tradicionalnom garderobom, ali i drugih odličnih prodavnica u kojima možete pronaći gotovo sve vodeće brendove. Tako da, slobodno malo “skrenite sa puta” tokom razgledanja grada i počastite sebe opuštajućom kupovinom.

soping 7 razloga da posetite Salzburg ovog leta soping 2 7 razloga da posetite Salzburg ovog leta soping 3 7 razloga da posetite Salzburg ovog leta

Mocart kugle

Gde je Austrija – tu su i Mocart kugle! Naravno da nećete propustiti da probate ovaj jedinstveni, čuveni slatkiš koji takođe možete kupiti na svakom koraku. Mocart kugle će biti savršeni poklončić za sve vaše najmilije kako bi i oni osetili duh ove čarobne zemlje. Ipak, imajte na umu da prave Mocart kugle možete pronaći samo u Furst prodavnici koju drže potomci Pavla Fursta, zaslužnog što i dan danas imamo prilike da uživamo u savršenom ukusu marcipana i nugata od pistaća. Jedino se oni drže tradicionalne i proverene, originalne recepture što ovim ukusnim zalogajčićima daje taj prepoznatljivi i neodoljivi ukus.

Mozartkugel at Cafe Furst 7 razloga da posetite Salzburg ovog leta mozartkugel8 7 razloga da posetite Salzburg ovog leta

Mocartova kuća

Ako posetite Salzburg, obavezno morate posetiti i Mocartovu kuću. Zapravo, ima ih dve. Ona u kojoj se slavni kompozitor rodio pretvorena je u muzej posvećen ovom velikom umetniku, a u njemu se nalazi veliki broj njegovih ličnih stvari poput portreta, njegove prve violine, čak i pramen njegove kose. Druga kuća, ona u kojoj je Mocart živeo, sadrži njegovu biblioteku, ima mnogo prostorija i gleda na veličanstveni Mirabel park. Osim toga, sudeći po unutrašnjem uređenju, čuveni kompozitor je voleo mnogo da troši što je podatak koji nije tako poznat. Zaista je neverovatan osećaj šetati prostorijama Mocartove kuće zamišljajući to vreme i tadašnji način života, naročito ako uzmete u obzir činjenicu pre koliko vremena je on tu zapravo živeo. Ako niste znali, 2006. godine je obeleženo čak 250 godina od njegovog rođenja. Mnogima je ovakav povratak u prošlost nezaboravno iskustvo.

Hangar 7

“Biser” salzburške moderne arhitekture, Hangar 7 je u vlasništvu osnivača Red Bull-a Ditriha Matešica. Ovo nije hangar u klasičnom smislu, već multifunkcionalni objekat sa neverovatnom zbirkom od 25 istorijskih aviona, helikoptera i automobila za trke Formule 1. Osim toga, Hangar 7 sadrži i restoran, dva bara i otvoren je za javnost. Ova gigantska građevina sagrađena je od 1200 tona čelika, sa površinom od 75 hiljada kvadratnih metara stakla! Zaista fascinantan, Hangar 7 se mora naći na vašoj listi mesta koja u Salzburgu treba obići.

hanger 7 7 razloga da posetite Salzburg ovog leta

Pun zanimljivih piča, legendi i istorijske posebnosti, Salzburg je destinacija vredna pažnje.

Ovaj grad zaista treba doživeti! Udahnite ga punim plućima i da, capre diem!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Jovana Katić

Comments