Masaža

OK, niko ne može da ode na masažu, ali svako može da priredi sebi masažu kod kuće! Ukoliko nekom srećom ne živiš sama, organizuj uzajamnu masažu, a ukoliko si “osuđena” samo na sebe – ni to nije problem. Uzmi omiljen losion ili ulje za telo i sama sebi izmasiraj dlanove, ruke, stopala, listove, lice, vrat, ramena… Ne mora to da bude previše stručno (iako na YouTubeu možeš da pronađeš mnogo videa na temu samo-masaže), dovoljno je da se opustiš i uživaš u lepom mirisu i lekovitom dodiru.

masaža e1585924055258 8 jednostavnih načina da se oslobodiš stresa u kućnoj varijanti

Čitanje

Treba čitati i biti informisan, ali ako preteraš sa “lošim” vestima, to će i te kako doprineti nivou stresa koji osećaš. Zato, promeni štivo, ušuškaj se u svoje utešno ćebence, skuvaj omiljeni topli napitak i prepusti se nekim lepim, opuštajućim pričama

itanje e1585924138463 8 jednostavnih načina da se oslobodiš stresa u kućnoj varijanti

Mobilni telefon

Tek sad je nemoguće odvojiti se od telefona, ali potpuno je opravdano – kako drugačije ostati u kontaktu sa ljudima koje ne možeš da vidiš? Ipak, osim za komunikaciju, iskoristi internet i telefon da isprobaš neke od najboljih aplikacija za meditaciju i opuštanje ili da “posetiš” neku virtuelnu turu koja ti se čini kao najzanimljivija.

mobilni telefon e1585924312204 8 jednostavnih načina da se oslobodiš stresa u kućnoj varijanti

Pevanje, igranje

Kako kod da se osećaš, bilo da si srećna ili tužna, muzika jednostavno podiže rapoloženje. Sigurno imaš neku plejlistu koja čini da se osećaš dobro, koja te tera da zapevaš i zanjišeš kukovima – pusti je i prepusti joj se! Ne samo da će ti igranje i pevanje doći kao trening, već će i tvoje raspoloženje kasnije biti na visokom nivou.

igranje e1585924502108 8 jednostavnih načina da se oslobodiš stresa u kućnoj varijanti

Fotografije: unsplash.com

Ivana

Comments