Vaš jezik ljubavi je možda kombinacija načina na koje najbolje izražavate i primate osećanja, ali obično je jedan način dominantan. Distancirani muškarci ne govore jezikom dodira i ukoliko vam je razmena nežnosti najvažnija,  osećaćete se uskraćeno, neželjeno i ignorisano pored partnera koji nije otvoren za fizički kontakt neseksualne prirode.

Ako je vaš jezik ljubavi dodir, ovo su distancirani muškarci koji vašu potrebu neće ni shvatiti, ni ispuniti:

Oni koji nikada ne prilaze prvi

Ne želite da vi uvek prilazite, pružate ruku, posežete sa fizičkim kontaktom. Želite da vas partner spontano zagrli, da vas pomiluje u prolazu, drži vas za ruku – želite da se osećate voljeno i željeno. Suzdržani i hladni tipovi mogu biti dobri ljubavnici, ali za njih je fizički kontakt poziv na seks i nikada neće ponuditi nežnost i inicirati fizičku prisnost van kreveta.

Distancirani muškarci ne žele da se mnogo viđate

Oni će vam slati poruke i dogovarati se o sledećem sastanku, ali nekako im je baš zgodno što vas dele kilometri, ili im je posao i zauzetost opravdanje što vam ne prave mesto u svom životu, koje zaslužujete. Bez dovoljno fizičkog dodira, u ovakvoj vezi lako možete početi da osećate prazninu i emocionalnu udaljenost.

Distancirani muškarci preziru razmenu nežnosti u javnosti

Radi se o držanju za ruke dok hodate, spontanim poljupcima, ruci na kolenu, ili preko ramena, kada sedite u društvu. Ako je partner suzdržan i ima otpor prema bilo kakvom izražavanju prisnosti u javnosti, kada ste među ljudima, on će se prema vama ponašati kao prema prijateljici, a vi ćete biti frustrirani i zbunjeni. Pitaćete (i sebe i njega) da li se on vas stidi, a distancirani muškarci nemaju odgovor na to pitanje.

Tipovi kojima dodir znači seks

To su isti oni koji ne iniciraju dodir, osim ako to ne obećava nešto više. Telesna razmena za njih uvek ima seksualni kontekst i oni prosto ne žele da se maze, grle i ljube, ako to ničemu ne vodi. Ali, vama je potreban neko ko je topao i emotivno i fizički (to obično ide zajedno), ko će vas držati u zagrljaju dok gledate TV, jer i sam uživa u toplini i prisnosti. Distancirani muškarci nemaju ovu potrebu i neće razumeti vašu.

Oni koji nikada ne žele da ostanu kod kuće i ne rade ništa

Sa ovakvim tipom aktivno distanciranog muškarca stalno morate biti u akciji. Njemu doručak u krevetu i romantične večere kod kuće uopšte nisu  privlačni. Prosto ne razume taj koncept – da budete sami, posvećeni jedno drugom, da čitav dan ne izađete iz kuće i da sve radite zajedno. On mora da bude aktivan i da radi nešto uzbudljivo, njemu je lenstovanje (i maženje) dosadno. Ako insistirate, biće loše volje i osećaće se zarobljeno, a vi ćete biti nesrećni.

Muškaraci koji žele da veza ostane u tajnosti

To može biti zabavno u početku i davati veći osećaj prisnosti – kao da tajnovitost štiti vašu intimu, onda kad vam niko drugi i nije potreban. Ali, vi ne želite da trajno ostanete u tajnoj vezi. U nekom trenutku, poželećete svima da se “pohvalite” – želite da hodate zagrljeni, da vas sa ponosom predstavi svojim prijateljima, da vas poljubi pred svima. To su male, ali važne potvrde, bez kojih uopšte i ne znate da li nešto značite drugoj osobi, a koje distancirani muškarci ne pružaju.

Tipovi kojima je potrebno mnogo prostora i privatnosti

Svakome treba malo ličnog prostora i privatnosti, vremena za sebe i aktivnosti bez partnera, to je zdravo za odnos. Ali ako stalno imate osećaj da smetate partneru, jer on uvek želi da se skloni, ćuti i radi nešto svoje, radije nego da priča sa vama, da vas drži za ruku, izmasira vam stopala, osećaćete se kao dosadno i zahtevno dete, koje ne zna gde mu je mesto i koje stalno ispituje granice. Distancirani muškarci će vam priuštiti da se u odnosu osećate upravo onako kako ne želite i kako ne treba da se osećate pored partnera.

Naslovna fotografija: instagram.com/

Brankica Milošević

Comments