Tokom novogodišnjih praznika i januara uopšte, mnogi od nas se osete loše što su singl. Dok čitamo još jedan članak o cuffing sezoni i pitamo se da li je što smo sami problem u nama, odlučili smo da malo promenimo pogled na stvari. Da li je zaista presudno to što nismo nikoga poljubili u ponoć, već smo se zagrlile sa svojim najboljim drugaricama? I da li samo biti singl ima svoje mane, a biti u vezi ne? Bacili smo se u istraživanje, i izdvojili čak 10 razloga zašto je dobro biti singl – kojih ćemo se podsećati u toku 2023. godine! Potražite ih u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Femme Fatale (@onparledemode)

Ovo je 10 razloga zašto je dobro biti singl

Praznike možete da provodite sa porodicom

Zamislite da ne morate za Badnje veče kod njegovih (a oni vas već ne vole), pa za Božić kod vaših, pa za Novu godinu sa njegovim prijateljima, a za Srpsku novu godinu sa vašim… razumete šta hoćemo da kažemo? Dakle, ako ste singl – izbor je samo na vama i praznike bezbrižno možete provesti jedući sarme koje je vaša mama napravila, treći dan zaredom.

Možete da otputujete kad god želite

Hej, ja bih mogla da putujem od 10. do 20. januara – kako ti se to čini? Uh, nema šanse, ja mogu od 18. i samo imam slobodnih nedelju dana. A u februaru? Tad nikako, jedino u martu… I tako u nedogled. Kad ste singl, možete otputovati bilo kad i bilo gde. Drugarica vas zove na vikend u neki od evropskih gradova? Može. Odlučili ste se za solo put u egzotičnu državu? Može. Sve je samo do vas.

Flertovanje je uvek dozvoljeno

Ako volite da flertujete i uživate u pogledima, suptilnim dodirima i pažnji – ovo je stavka koju garantovano razumete. Ne kažemo da je bezazlen flert bez zadnje namere zabranjen u vezama, ali i sami znate da se pri flertovanju sa drugim ljudima dok ste u vezi na kraju dana ne osećate dobro. Ali, ako ste singl, flertovanje i zabava mogu biti sastavni deo vaših izlazaka!

Ceo krevet je samo vaš

Nema više onoga – Ja sam navikao da spavam sa desne strane, je l’ možeš ti na levu? Možete da se raširite, legnete na sredinu, legnete dijagonalno, legnete naopačke. Na krevet možete da stavite koliko god želite ukrasnih jastuka, laptop, činiju sa kokicama, knjigu, mačku i psa, i da vam i dalje bude komforno i onako kako ste baš vi zamislili.

Nema deljenja hrane

Da li vam se dok ste bili u vezi dešavalo da poručite hranu, vaš partner nije gladan, a onda kada stigne – odjednom želi da proba sve od vas. To nekada može biti i simpatično, ali ne svaki put, a naročito ne onda kada imate craving i želite da uživate u svojoj hrani. Zato, kada ste singl, sva hrana koju poželite samo je vaša.

Vaše samopouzdanje nije vezano za drugu osobu

Bilo da ste u vezi ili ne, samopouzdanje svakako ne bi trebalo da bazirate na tome koliko se dopadate osobi sa kojom ste. Ipak, kada smo u vezama, većina nas podsvesno počne da se oseća bolje kada je privlačna partneru – i shodno tome gore, kada je obrnuto. Kada ste singl, vaše samopouzdanje zavisi samo od vas, zahvaljujući čemu ćete izgraditi zdrav odnos i ljubav prema sebi.

Pročitajte i ovo: Finansijska zavisnost od partnera – dolazi po cenu slobode

Trošite novac onako kako vi želite

Okej, nekada jeste lakše deliti troškove napola. Ali, isto tako, nekada želimo da novac trošimo u skladu sa svojim potrebama i željama, što u vezi često može biti nemoguće – usled zajedničkih troškova i planova. Možda biste se osećali neodgovorno da kupite sebi one skupe sandale ako znate da novac možete izdvojiti za zajedničku aktivnost sa partnerom, a ako ste singl – odluka je samo na vama.

Sami organizujete svoje vreme

Želite da ceo dan provedete u krevetu? Zašto da ne. Odlučili ste naprasno da se nađete sa drugaricama u deset sati uveče i izađete u klabing? Takođe, zašto da ne. Ipak, kada imate partnera – ovakve situacije su neuporedivo ređe, jer vas je dvoje i vreme ipak morate planirati sa razumevanjem prema drugoj osobi i njenim planovima.

Zašto je dobro biti singl? Jer nema očekivanja

Niti vi bilo šta očekujete od drugih, niti neko konstantno ima očekivanja od vas. Možete biti a beautyful mess i niko to neće moći da vam zameriti. Nećete osećati pritisak da bi nešto trebalo da uradite ili ne uradite zbog osobe sa kojom ste, jer ćete očekivanja imati jedino od sebe.

Gradite jača prijateljstva

Svi znamo da, bez obzira na to koliko veza bila dobra, drugarice koje imaju dečka viđamo ređe. Samim tim, naši odnosi sa njima manje su intenzivni. Zato, dok ste singl iskoristite priliku i uživajte u neverovatnim, bliskim odnosima koje možete izgraditi sa svojim najboljim prijateljicama. Besties for life!

Pročitajte i ovo: Dejting trendovi koji će obeležiti 2023. godinu

Naslovna fotografija: instagram.com/onparledemode

Jovana Pantić

Comments