Čini se da industrija dizajna enterijera nikada ne miruje – od oživljavanja vintage keramičkih komada, do tapeta i tapiserija sa zvezdanim printom – a mi uvek volimo da vidimo i otkrijemo nove trendove koje dizajneri i kreatori ukusa koriste svake godine. U 2023. godini očekujte da vidite preispitivanje prirodnih materijala, redizajniranje stepeništa i dašak nebeskog u vašim domovima. Ovo je…

Naši omiljeni trendovi u enterijeru 2023.

Zaobljene radne površine

Ovaj tip radne površine se obično može naći u tradicionalnijim kuhinjama, a dobar je izbor za porodice, zahvaljujući nedostatku oštrih ivica. Ako se ipak nađe na umivaoniku za kupatilo, u tom slučaju nudi veoma luksuzan završni finiš, kao i bezvremensku estetiku.

Nebeski detalji

Nema sumnje da nebeski detalji trenutno uživaju u velikoj popularnosti – od meseca do zvezda do zodijaka. Bilo da ste ljubitelj astronomije, astrologije ili zodijaka, ovi detalji će sa sigurnošću uneti upečatljiv karakter u vaš životni prostor. Često se dobro uklapaju sa tamnijim tonovima, pogotovo ako se napravi kontrast zlatne i određene tamnije boje, ali dobro izgledaju i na čistim, belim zidovima.

Pročitajte i ovo: Nova godina, novi prostor – kako da osvežite enterijer dnevne sobe

Vintage mediteranski stil

Ako ste ispratili seriju The White Lotus, onda ste sigurno primetili i neverovatne detalje koji su korišćeni u setovima. Vintage mediteranski izgled se već duže vreme nalazi na radaru dizajnera enterijera, a izgleda da će ove godine postati posebno popularan zahvaljujući jedinstvenoj keramičkoj dekoraciji. Pored toga, mediteranski stil odlikuje izobilje jarkih boja, kao što su narandžasta, žuta, zelena i plava, kao i različite teksture poput ratana, tkanog tepiha itd.

Trendovi u enterijeru 2023 - stepenice koje se ističu

Možda ovo niste očekivali kada su u pitanju trendovi u enterijeru, ali je isticanje stepeništa postalo veoma popularno među poznatim ličnostima, kao i arhitektama i dizajnerima. Vremenom, stepenice su postale veoma jednostavan deo svakog doma, koji je služio samo za jednu stvar – kretanje među spratovima. Sada je situacija nešto drugačija, jer dizajneri enterijera teže ka tome da ih pretvore u statement komade u okviru doma. Bilo da je to neobičan print, boja ili materijal, pa čak i oblik – dobro razmislite o redizajniranju vaših stepenica.

Poludrage pozadinske ploče

Često volim da posebno istaknem mermer kao materijal kada je u pitanju dizajn enterijera, jer u velikoj meri može da oplemeni prostor, ako je postavljen kako treba. Pozadinske ploče od poludragog kamena kao što je oniks, ili drugo slično kamenje, u poslednje vreme postaju veoma popularni u pristupu uređenja doma. Za sve one koji vole mermer, oniks će biti savršena zamena za panele u kuhinji, koji će u prostor uneti jedinstveni i luksuzni dizajn.

Pročitajte i ovo:  Zavirite u nesvakidašnje uređenje jednog vračarskog stana: Kao u futurističkom muzičkom spotu

Naslovna fotografija: pinterest.com

Nenad Grubanoski

Comments