Kako se retnogradni Merkur bliži kraju, stiže nam novi kosmički događaj koji se dešava jednom u 12 godina. To znači da dolazi najsrećniji dan u maju koji će doneti prosperitet svakom horoskopskom znaku.

Prvi put od 2011. godine, Jupiter – planeta rasta, razvoja i optimizma – prebaciće se u fiksni zemaljski znak Bika. Time u vaš svet donosi novootkrivenu stabilnost, udobnost i zadovoljstvo. Sa Jupiterom koji je putovao kroz Ovna tokom prošle godine, u vašem životu je došlo do dešavanja koja su bila prepuna akcije. Sada, dok Jupiter menja kurs, od vas će biti zatraženo da usporite kako biste bili sigurni da ono što ste izgradili može izdržati test vremena.

Ovaj tranzit donosi mogućnosti za napredak gde je bilo mnogo kašnjenja i usporavanja od 21. aprila. Omogućava vam da budete veoma srećni što ste obezbedili opipljive resurse kao što su novac, hrana i sredstva za život. Jupiter će takođe ostati u ovom znaku kojim vlada Venera narednih 12 meseci. Tako ostavlja dovoljno vremena za planirano razvijanje sigurnosti za kojom ste žudeli. Evo šta tačno najsrećniji dan u maju, 16. maj, donosi svakom horoskopskom znaku.

Ovan

Vaš novac i resursi će početi postepeno da rastu kad Jupiter prelazi u znak Bika. U poslednjih 12 meseci, planeta rasta i ekspanzije je putovala kroz vaš znak. Time vam je omogućila da pokrenete neki lični projekat i realizujete svoje ideje. Međutim, ovih dana bi trebalo da se fokusirate na svoju imovinu. Iako se stvari možda kreću sporijim tempom nego što biste želeli, bićete zahvalni za dugoročnu stabilnost koju ovaj tranzit donosi do sledeće godine.

Bik

Horoskop za maj mesec je definitivno na vašoj strani, jer Jupiter prelazi u vašu prvu kuću. Od sada, pa do maja 2024. godine ćete pokrenuti sve što je vezano za vaš posao, ali planiran napredak koji se odnosi na udobnosti i dugoročnu stabilnost. Kao strpljiv znak zodijaka, koji sporo dela, ponekad se možete previše ušuškati. Međutim, tokom ovog tranzita će vam se proširiti vidici na način od kojeg na kraju možete imati koristi. Ako ste osećali da stagnirate, sada je trenutak da malo proširite svoja interesovanja, posebno kada je u pitanju način na koji se identifikujete i izražavate. Ponekad je promena dobra, a za godinu ili više ćete biti srećni što ste sebi dozvolili da isprobate nove stvari.

Blizanci

Sada Jupiter ulazi u vašu 12. kuću introspekcije i povučenosti, proširujući vaš podsvesni um i dešavanja koja se dešavaju iza kulisa. Ovaj tranzit će istaći delove koje možda zanemarujete – želju za dugovečnošću, održivošću i mirom – ali će biti duboko zadovoljavajući. Iako nekada volite malo haosa, Jupiter u Biku donosi preko potrebnu doslednost u vaš svet, posebno u vezi sa načinom na koji koristite svoje vreme. Najsrećniji dan u maju je idealno vreme da započnete novu duhovnu praksu, bilo šta što utemeljuje i stabilizuje vašu energiju.

Rak

Kako Jupiter ovog meseca prelazi u stabilan znak Bika, vaša prijateljstva i konekcije će početi da doživljavaju postepen razvoj i znaćete koji odnosi su dugoročni, bezbedni i pouzdani. Tokom naredne godine možete očekivati da ćete uspostaviti čvrstu zajednicu oko sebe, koja se usredsređuje na udobnost i zadovoljstvo. Dobar je trenutak da sarađujete ili udružite snage sa kolektivom – bilo šta što vam omogućava da se povežete sa pojedincima koji isto misle. Ulazite u svoju društvenu eru, zato se ne plašite da izađete iz svoje ljušture.

Lav

Jupiter će se prebaciti u vašu 10. kuću koja označava karijeru i posao, donoseći priliku za rast i razvoj. Kao drugi fiksni znak, veliki ste obožavatelj stvari koje postepeno rastu, a ovaj tranzit vam definitivno odgovara. Od sada, pa do maja 2024. godine, počećete da primećujete napredak na svim poljima koji će vam omogućiti zadovoljstvo i kreativnost. Ovo je srećno vreme za unapređenje, proširenje ili istraživanje novih horizonata u poslu. Očekujte da ćete sada dobiti više priznanja za svoje napore. Lavovi, sada je vaše vreme da zablistate jer ćete biti glavni na svom radnom mestu.

Devica

Jupiterov tranzit u Biku donosi potencijal za rast i priliku da idete na duhovno putovanje i želju za mudrošću. Ovaj tranzit bi mogao da se poklopi sa postepenim razvojem nove duhovne prakse ili studija. Kao neko ko daje prednost znanju, ovaj tranzit je veoma dobro postavljen ukazuje na proširenje znanja i učenje o stvarima koje ste odavno želeli da savladate. Obavezno se prijavite za taj kurs koji ste dugo želeli jer će vaš um žudeti za novim znanjem.

Vaga

Vaši zajednički resursi i imovina će početi da rastu kako Jupiter bude prelazio u vašu osmu kuću. Ovo je sezona rasta vaših finansija i imate priliku da razvijete dugoročnu stabilnost kada su u pitanju vaše dragocenosti. Možda ćete uštedeti više novca, proširiti svoj dom ili spojiti materijale vrednosti sa drugim značajnijim – bilo šta što vam dugoročno koristi. Savršeno je vreme da se pripremite za budućnost, tako da kasnije ne morate da brinete o nestabilnosti.

Pročitajte i: Vodič za Ovnove – šta da čitate, gledate i oblačite

Škorpija

Ovog meseca, Jupiter će se prebaciti u vašu sedmu kuću romantičnih veza, donoseći rast i priliku da vaš ljubavni odnos cveta. Od sada, pa do sledeće godine, doživljavaćete spor i stalan razvoj veza koje će doneti dugoročnu stabilnost. Sada je vaš trenutak da se oslonite na udobnost koju pruža vaša aktuelna veza, jer je ta osoba tu da ostane.

Strelac

Jupiter će se prebaciti u stabilan znak Bika, donoseći postepen i stalan razvoj vaših rutina i navika. Kao znak zodijaka kojim upravlja Jupiter, uvek tražite nove načine da napredujete, a ovaj tranzit vam omogućava da to uradite postepeno i svojim tempom. Iako stvari mogu napredovati malo sporije nego što ste navikli, uspostavićete novopronađeni osećaj udobnosti i mira u svakodnevnim ritualima.

Jarac

Sve što se tiče vaše kreativnosti i strasti, doživećete postepeni rast ovog meseca, kako Jupiter prelazi u Bika. Od sada, pa do sledeće godine ćete biti primorani da date prioritet stvarima koje vam donose radost, čak i ako nisu nužno „produktivne“. Ovaj tranzit se odnosi na davanje prioriteta vašoj sreći kroz spokojne aktivnosti. Zato budite sigurni da se oslonite na bilo šta što vas čini srećnim tokom ovog perioda.

Vodolija

Jupiter će se preseliti u vašu četvrtu kuću koja označava dom i porodicu i time će doneti razvoj u vaše privatno okruženje. Ovaj tranzit otvara nove mogućnosti u vašem prebivalištu pružajući vam mogućnosti za dugoročnu sigurnost. Tokom ovog tranzita, mogli biste da se preselite u veći dom ili da proširite svoju porodicu – bilo šta što donosi razvoj u ovaj deo vašeg života.

Ribe

Ovog meseca, Jupiter, koji je i vladar vaše natalne karte, prelazi u Bika, proširujući vaše vidike, ideje i veštine. Sada je period ekspanzije što se tiče vašeg akademskog usavršavanja ili interesovanja, što će vam omogućiti da s razumevanjem prihvatate novo gradivo i sve što vam privlači pažnju. Vreme je da se fokusirate na okruženje oko sebe jer će vas ono sigurno naučiti mnogim stvarima. Tokom naredne godine, dobićete priliku da naučite stvari kojima ćete se posvetiti duže vreme – novi jezik, zanat ili usavršavanje. Iako može biti postepeno, definitivno će izdržati test vremena.

Pročitajte još i: Vodič za Bikove – šta da čitate, gledate i oblačite

Naslovna fotografija: pinterest.com/heysunnyjess

Marija Gavrilović

Comments