Uoči leta, zahtevi za plave nijanse farbe za kosu su u porastu, pa je na red došla i linen blonde boja koja je veoma zahvalna jer ne zahteva stalne posete frizeru. U nastavku teksta ćete pronaći odgovor na pitanje šta je linen blonde boja, kao i nekoliko primera poznatih dama koje su je oberučke prihvatile, a pojedine od njih je nose godinama.

Šta je linen blonde boja?

Linen blonde je sofisticirana i raznovrsna nijansa koju karakterišu hladni, tamnocrveni i bež podtonovi. Otelovljuje nenaglašenu eleganciju koja podseća na svetle, hladne nijanse lanenih tkanina. Nežna je i prirodna, i dopunjuje različite tonove kože.

Lepota ove plave nijanse se ogleda u tome što je prilagodljiva i uklapa se sa različitim podtonovima. Radi se o savršenoj mešavini toplog i hladnog, što kosi daje potrebnu neutralnost. Baš kao što linen blonde nokti imaju bezbroj varijacija, vi i vaš frizer se možete udružiti da stvorite nijansu koja će vam najbolje pristajati.

Što se tiče procesa dobijanja ove boje, varira u zavisnosti od vaše boje kose, podtonova, kao i od izgleda za koji se odlučite. Vaš kolorista će odrediti najbolji pristup, koji može uključivati tehnike za posvetljenje kose, kao što su izvlačenje pramenova folijom, balayage ili babylights. Ove tehnike stvaraju dubinu i dimenziju. Nakon toga se primenjuju hladni i bež toneri da bi se postigla željena linen blonde boja, koja će se na najlepši način presijavati na letnjim sunčevim zracima.

Linen blonde boja – inspiracija za poznate dame

Vanila linen blonde boja

Matilda Djerf je kraljica nenametljivog skandinavskog šika, tako da je logično da švedska kreatorka i preduzetnica ima ovu boju kose, koja se idealno uklapa sa svim jednostavnim trendovima. Njeni bež pramenovi su suptilni u kombinaciji sa balayage tehnikom, jer se neprimetno stapa sa njenim tamnijim plavim izrastkom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Svetla linen blonde

Ako je vaša prirodna boja kose prilično tamna, probajte sa bojom koju je izabrala Amandla Stenberg. Svetla linen blonde nijansa istakla je njene pletenice i dala joj nežnu crtu koja je suprotna njenom topu sa lancima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @amandlastenberg

Obasjana suncem

Plava kosa Lili Reinhart je svetla i ima hladne tonove. Idealno se uklapa sa njenom tamnocrvenom bojom u korenu. Odlična je opcija ako želite blistavu plavu boju za leto koju ćete lako prekriti kad vam dosadi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lili Reinhart (@lilireinhart)

Hladna linen blonde boja

Ovde je urađena transformacija iz zlatne bronzane u linen blonde nijansu. Kolorista je koristio sjaj da bi postigao hladniji neutralni ton, smatrajući da je ovaj korak važan jer će boja biti postojanija; održava sjaj kose i pojačava boju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Min Kim (@minkimcolorist)

Pročitajte i: Zavesa šiške ističu vaše lice na najbolji način, a i zahvalne su za održavanje

Tople sive i braon nijanse

Za dodelu Gremi nagrada 2023. godine, Chris Appleton je kreirao prelepu linen blonde nijansu specijalno za Jennifer Lopez. Rezultat je dokaz da su taupe tonovi odlični za svakoga ko ima tamniju baznu nijansu i/ili tople podtonove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Bež balayage

Kosa Margot Robbie iz filma Barbie jeste vrlo svetla. Međutim, u privatnom životu, njena plava boja je suptilnija i toplija sa tamnim izrastkom. Postizanje neutralnog tona koji nije previše topao ili hladan je ključan potez, kao i balayage.

Barbie bež

Ako je Barbie plava boja ono što želite, možete napraviti mešavinu hladnih i toplih nijansi kako biste stvorili neutralan, bež ton. Ovde je Mary J. Blige odlučila da linen blonde boju uklopi sa glamurnoznom šminkom i džombastim nakitom.

Zlatna linen blonde boja

Suptilna zlatna nijansa Serene Williams je odličan primer kako toplija boja izgleda na platinastoj plavuši, dok je tamniji koren prigušen. Suptilna boja se odlično uklopila sa njenim krupnim loknama.

Linen gradijent balayage

Sofia Richie je u poslednje vreme veoma popularna zahvaljujući svom venčanju na Francuskoj rivijeri. Njen lagani stil koji odiše tihim luksuzom se samo nastavlja na linen blonde boju za kosu koja joj savršeno pristaje. Balayage tehnika je učinila svoje – prednji svetli delovi joj ističu lice.

Pročitajte još i: Frizure za proleće/leto koje daju volumen i teksturu vašoj kosi

Naslovna fotografija: instagram.com/matildadjerf

Marija Gavrilović

Comments