Ovi trendovi u dekoru 2024. će obeležiti narednu godinu – i to svojom upečatljivošću i atraktivnošću! Koliko god da je važan izbor nameštaja, kuhinjskih elemanata i prostora za odlaganje, vrlo je važno i izabrati i dekor koji će se savršeno stopiti sa enterijerom i stvoriti prijatnu, zen atmosferu. I zaista, čini se da u trendovima uređenja enterijera nikada veći akcenat nije bio na dekoru – ukrasnim elementima koji upotpunjuju naš životni prostor i, možda, otkrivaju kul stranu naše ličnosti.

Ukoliko vas oduševljavaju ukrasni elementi i stalno proveravate šta se novo pojavilo na tržištu, onda obavezno pogledajte koji se trendovi predviđaju za narednu godinu.

Najveći trendovi u dekoru 2024.

Unikatne police

Police za knjige imaju upotrebnu vrednost, jer u njih možemo da smestimo naša omiljena štiva za čitanje, ali su ujedno zadužene i za estetiku. Za to su se posebno pobrinuli dizajneri koji su pripremili potpuno drugačije stilove za 2024. godinu. Police za knjige dolaze u mnogim nekonvencionalnim oblicima, te nas podsećaju na prava umetnička dela. Inovativni dizajn polica izgleda gotovo kao arhitektonski elementi koji čine da čitava soba izgleda kompatibilno. Ujedno, postiže se veoma luksuzan izgled!

Neonski znaci

I dok smo neonske znake nekada viđali isključivo na venčanjima ili na zidovima gradskih galerija i restorana, u 2024. će postati popularan deo kućnog dekora. Već sada imate priliku da izaberete personalizovan natpis, svoje ime ili omiljeni životni moto koji vas najbolje predstavlja. Sigurni smo smo da će neonski znak uneti dozu zabave u vaš dom i stvoriti moderan ambijent. Za to je zadužena igra svetla i boja, koja je posebno zanimljiva noću ili u trenucima kad želite da stvorite romantičnu atmosferu u domu.

Zakrivljeni nameštaj

Zakrivljene linije već duže vreme predstavljaju trend u svetu enterijera, a 2024. godine ovaj stil će se preneti i na nameštaj. U narednim mesecima ćete sasvim sigurno videti mnoge stolove, naslone, ali i dekorativne jastuke i stone lampe zakrivljenih oblika. Osim što zakrivljen nameštaj izgleda vrlo retro, njegova prava moć se ogleda u tome što stvara posebno privlačnu fokusnu tačku u prostoru. I zaista, kad uđete u prostoriju u kojoj dominiraju ovakve forme, sav pogled će biti usmeren na te elemente.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spoak (@spoak)

Viseće lampe

Crpeći inspiraciju iz skandinavskog stila, naredne godine na tržištu enterijera će dominirati viseće lampe jednostavnog dizajna. Osim što postavljanje rasvete može biti brz i pristupačan način da transformišete svoj prostor, odnosno, da stvorite prijatan ambijent, ujedno ćete postići adekativno osvetljenje. Elegantan i minimalistički dizajn visećih lampi uklapa se u širok spektar stilova enterijera, bilo da je reč o monohromatskom ili eklektičnom prostoru!

Dekor u obliku voća

Stiže nam veliki povratak dekora sa temom voća. Tako ćete u 2024. godini gotovo svuda moći da pronađete motive jagoda, jabuka, trešnji i limuna – od vaza i posteljina do dekorativnih jastuka i zavesa za tuširanje. Ovi simpatični ukrasi u dom donose jarke boje, a samim tim i vedrinu, a na vama je da izaberete svoju omiljenu voćku.

Moderan nameštaj za ljubimce

Četvoronožne prijatelje smatramo našim članovima porodice, a to znači da i oni zaslužuju elegantan nameštaj. Kućice za pse, napravljene od čvrsto pletenog pruća, sada služe kao pomoćni stočići ili komode u hodniku. Osim što se neprimetno uklapaju sa ostalim dekorom u domu, one istovremeno predstavljaju omiljeni prostor za odmor vašeg ljubimca.

Pročitajte i ovo: Najveći trend na Pinterestu: 5 genijalnih rešenja za odlaganje stvari

Naslovna fotografija: instagram.com/livingroomdecor

Kristina Page 

Comments