Šta je to zajedničko što imaju ovi kokteli barovi u Beogradu? Odgovor se krije u dobroj lokaciji, kreativnim šankerima, raznovrsnoj listi pića, kao i hrani sa menija, koja savršeno dopunjuje alkoholna pića. Kombinacija svih ovih elemenata je vrlo važna – i presudna za dobijanje titule popularnog lokala za ispijanje koktela!

I dok vam ostavljamo da izaberete koktel bar prema svom ukusu i preferencijama, zamislite ovaj vodič kao predlog koktel barova u Beogradu – koji su naši favoriti.

Bez obzira da li želite da probate klasičan Manhattan, popularni Espresso martini ili da uživate u ukusima koje će koktel majstor pripremiti samo za vas, sigurni smo da će vas ovi barovi oduševiti.

Koktel barovi u Beogradu – naši favoriti

Daiquiri cocktail bar

Iako relativno nov, Daiquri cocktail bar se svojom interesantnom ponudom koktela već istakao na domaćoj gastro sceni, i osvojio pažnju onih koji uživaju u nešto drugačijem provodu. U ovom baru se gotovo svakog vikenda održavaju svirke i kokteli dobrodošlice, u veoma prijatnoj i opuštenoj atmosferi. Nama se posebno dopao egzotičan crveni koktel Kir Royal koji se pravi od Prosseca i likera Creme de Cassis. Ukrasiće vaše veče ne samo svojom bojom, već i ukusom! Pored popularnog koktela Espresso Martini, u Daiquri cocktail baru možete probati Tiki Margarita, Oldboy i cvetne koktele, koji čine novitete na meniju.

Adresa: Gundulićev venac br.38

Tranquilo Restaurant & Cocktail Bar

Tranqulio je moderno stecište koje već godinama okuplja zaljubljenike u koktele. Odnedavno se nalazi na novoj adresi na Vračaru, u potpuno transformisanom enterijeru koji slavi održivu modu, te su mnogi predmeti i komadi nameštaja prepravljeni i ručno izrađeni. Tako će vas u Tranqulio restoranu na prvi pogled osvojiti detalji, a zatim i cozy atmosfera i, naravno, fenomenalni kokteli! Ako ste ljubitelj klasike, obavezno probajte Margaritu, dok je Caramel Espresso Martini idealan izbor za sve ljubitelje kafe.

Adresa: Braće Nedića 7

Loro Cocktail Bar

Ako vam je potrebno opuštanje za kraj radne nedelje, uputite se ka Loro baru gde vas čeka opušteno i prijatno osobolje, jazz muzika i preukusni kokteli! I dok će vas moderan i elegantan prostor sigurno oduševiti, dobro je znati da najsunčaniji deo dana možete provesti i u njihovoj ušuškanoj bašti, jednoj od najlepših na Novom Dorćolu. Ovde možete uživati u širokoj ponudi klasičnih koktela, kao što su Espresso Martini, Mojito, Negroni i Maitai, kao i u nešto neobičnijim ukusima ovog napitka, poput Gin & Grape.

Adresa: Venizelosova 29n

April

Jesen u bašti Aprila izgleda kao bajka! Zaista, ovo mesto je prava mala zen oaza smeštena u urbanom jezgru Beograda. April je okružen prirodom, a sam prostor karakterišu eklektični enterijeri koji spajaju “staro” i “novo”,  i donose potpuno novi vajb u gradu. Posebno nam se dopada prigušeno osvetljenje bara u kome centralno mesto zauzimaju alkoholna pića, odnosno, široka ponuda koktela! Isprobajte najrazličitija pića, ali nama su omiljeni Spicy i Kokos Margarita, Martini i Ocean Blue.

Adresa: Zetska 18

 

View this post on Instagram

 

A post shared by APRIL (@april_bar_)

Riddle Bar

Riddle Bar donosi jedinstveno koktelsko iskustvo koje se zasniva na miksologiji – veštini mešanja raznih pića i sastojaka za pravljenje koktela. Pitate se kako to izgleda? Pa, zapravo, sve kreće od razgovora sa miksologom kom treba da mu otkrijete svoje omiljene ukuse, kao i one koje izbegavate. Zahvaljujući njegovoj veštini pripreme i kombinovanju sastojka, samo za vas će pripremiti pića koja su pravo savršenstvo! U Riddle Baru vas čeka i opsežna ponuda likera, a među najzanimljivijim i nahrabrijim svakako se ubraja koktel Spank Me!

Adresa: Skadarska 9

Pročitajte i ovo: Beogradska gastronomija: Otkrivamo 5 najboljih vege restorana za sve ljubitelje zdrave ishrane

Naslovna fotografija: instagram.com/april_bar_

Kristina Page

Comments