Keto recepti će vam pomoći u najvećoj i najambicioznijoj letnjoj misiji — skidanju viška kilograma u rekordnom roku pred more i plažu. Može li se u ovome uspeti u poslednji čas i ima li nade za perfektan summer body? Rekli bismo da ima uz efektnu keto ishranu, koja podrazumeva drastično smanjen unos ugljenih hidrata i jelovnik baziran na proteinima i mastima koji organizam navodi da troši energiju iz svojih “zaliha” u vidu masnih naslaga.

Ovaj proces je poznat kao veoma brz, a preporučuje se da se ovakva dijeta drži u intervalima od po mesec dana, nakon čega se umereno uvode ugljeni hidrati, naročito oni zdravijeg tipa (nikako slatkiši i dodati šećeri) kako bi se ishrana uvela u ravnotežu. Za početak, kako bismo vam olakšali odluku o tome šta da jedete tokom prvog keto dana, izabrali smo tri ukusna recepta, jednostavna za pripremu.

Keto recepti zbog kojih ćete skinuti kilograme viška do leta

Avokado punjen tunjevinom

Avokado punjen tuna salatom može biti lagani obrok ili brza keto užina. Što je najbolje, gotov je za samo 10 minuta.

Priprema:

Prepolovite avokado i izvadite košticu, pa počnite sa pripremom tuna salate.

Ako nemate svež vlašac, možete ga zameniti crvenim ili običnim lukom. Takođe, slobodno prilagodite količinu majoneza, dižon senfa, soli, bibera i soka od limete po svom ukusu, a možete dodati i sastojke poput paradajza, krastavca ili bilo šta što imate u frižideru, a mislite da bi bilo odlično kao deo tuna salate kojom ćete puniti avokado. Kad povrće pomešate sa tunjevinom i dresingom od majoneza, senfa i soka od limete, ovom salatom napunite avokado i uživajte.

Shirataki Pad Thai nudle

Shirataki rezanci su pravo kulinarsko otkriće i, kao takvi, morali su biti deo keto selekcije. Njihova priprema traje manje od 15 minuta, a dobićete rezance koje možete koristiti u bilo kojem obroku tokom cele nedelje.

Priprema:

Operite i procedite rezanca, a potom ih prokuvajte 2-3 minuta. Stavite ih u zagrejan tiganj i pržite oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Posle pripreme rezanaca ispecite pileće belo meso, koje ćete sitno iseckati, i skuvajte dva jajeta, pa piletinu i jaja dodajte u nudle, zatim ih pomešajte sa pasuljem, mladim lukom i svežim kupusom.

Jednostavan sos za prelivanje ovih nudli se pravi od soja sosa i putera od badema, što mu daje savršen orašasti ukus.

Kapreze piletina

Kapreze pileći bataci su idealan letnji obrok. Kuvani u slatko-kiselkastom balsamico sosu, a zatim preliveni mocarelom, čeri paradajzom i svežim bosiljkom, predstavljaju savršeni ručak, čak i u doba vrućine jer će prijati vašem organizmu.

Ovaj recept je izuzetno jednostavan i garantuje izvanredan ukus uz minimalan trud.

Priprema:

Kuvajte batake bez kostiju i kože u balsamico sosu (pileći bujon + javorov sirup + balsamico sirće) dok se meso ne skuva. Potom, izvadite većinu sosa i na ostatku kratko propržite batake u tiganju. Pred kraj prženja dodajte čeri paradajz i svež bosiljak.

Stavite parče mocarele na svaki batak, pa ih prebacite u rernu na nekoliko minuta, samo dok se sir ne otopi. Poslužite kapreze pileće batake direktno iz rerne s obilnom količinom sosa koji ste spremili na početku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Vitale (@mrsvitale)

Pročitajte i ovo: Najbolja jela sa pesto sosom: Recepti koje morate da probate

Naslovna fotografija: instagram.com/ketoislifestyle_

Milana Petković

Comments