Svi znamo da je veoma važno da obratimo pažnju na ono što jedemo kako bismo bili u dobroj formi, lepe i zdrave. Međutim, da li znate da uz pomoć hrane možete popraviti svoje raspoloženje?

Još od davnina muškarci i žene koristili su hranu kao afrodizijak i konzumirali određene proizvode kako bi ih ubacile u pravo raspoloženje za seks.

Mnoge od ovih namirnica su skupe i teško ih je naći, ali vredi se potruditi ukoliko znate da imaju titulu prirodnog afrodizijaka.

Avokado

Sam oblik ove namirnice podseća nas na ženske obline. Tako je mekano, kremasto i senzualno, da već sam pogled na njega asocira na seks. Napravite salatu sa avokadom, lukom, indijskim orahom i senfom.

GM avocado for love A kao Afrodizijak: Hrana koja će vam popraviti raspoloženje

Asparagus

Njegov sam oblik je poput muškog polnog organa, ali konzumacija utiče na stimulaciju urinarnog trakta, tako da daje kao blago peckanje, koje je zapravo veoma stimulišuće.

GM asparagus for love A kao Afrodizijak: Hrana koja će vam popraviti raspoloženje

Maca prah

Maca je veoma jak pokretač seksualnog nagona. To je koren biljke koja raste na peruanskim visoravnima. Jedina zamerka kada je ovaj proizvod u pitanju jeste što ćete biti previše raspoloženi za odnose. Ovaj prah možete da dodate u svoj jutarnji smoothie, u testa, kolače ili čak i kafu.

Posebno se preporučuje za ljude kojima je slab libido, jer pate od depresije.

GM maca powder for love A kao Afrodizijak: Hrana koja će vam popraviti raspoloženje

Đumbir

Đumbir utiče na vaš organizam tako što omogućava da mnogo brže reagujete na stimulaciju. Takođe pomaže pri varenju, tako da ćete zadržati visok libido i posle obilnog ručka ukoliko posle konzumirate đumbir.

GM ginger for love A kao Afrodizijak: Hrana koja će vam popraviti raspoloženje

Ostrige

Kada kažemo hrana i afrodizijak, većini su prva asocijacija ostrige. Samo njihovo konzumiranje ima afrodizijačku moć, ali i visok nivo cinka u njima pospešuje vaš libido. Ipak, stručnjaci se slažu da je sam osećaj u ustima ono što ljude podstiče na seks.

GM oysters for love A kao Afrodizijak: Hrana koja će vam popraviti raspoloženje

Čokolada

Jedina prava ljubavna droga koju imamo jeste kakao. Kakao stimuliše produkciju hormona sreće, dopamina i serotonina, a proizvodi i feniletilamin, koji mozak luči u velikim količinama kad smo zaljubljeni. Kakao je svakako najsenzualniji kada se nalazi u čokoladi. Sam ukus i način na koji se topi u ustima nešto je čemu retko ko može odoleti.

GM chocolate for love A kao Afrodizijak: Hrana koja će vam popraviti raspoloženje

Lenka Gatić

Comments