A vi udate, poluudate ili u onoj najdosadnijoj kategoriji – duga i ozbiljna veza, a istovremeno nezadovoljne gomilom stvari, vama neka je sa srećom. Nažalost, za većinu vas je već kasno, bilo to stvarno tako, bilo da ste to same sebi utuvile u glavu. Sve to što vam sad fali, faliće vam ceo život i bićete nesrećne. Kratko i jasno. Ali posle nema kajanja što se niste potrudile da uradite nešto za sebe, pronađete osobu sa kojom ćete da uživate, a ne nekog sa kim se ceo život zapravo nećete ni poznavati.

Strašno je koliko ti je, kada veza postane navika, teško da poveruješ u mogućnost da sa nekim nemaš problema, da imaš zdrav odnos i da ljubav, šta god to bilo, zapravo postoji. Ali, ko veruje, taj i dobije.

bez taktike1 Aman devojko, odustani!

Ne znam kako kod muškaraca funkcionišu ove stvari, verovatno ih zabole da pričaju ortacima o tome, ili ih stvarno zaboli pa, opet, neće da pričaju o tome. Oni su zato tu da nas malo o’lade, jer, srećom, oni ne umeju uvek da prikriju izraz lica i zadrže u ustima ono što stvarno hoće da kažu. Tako da, iskulirajte malo drugarice i pričajte sa drugovima. Čak je i “fatalnoj” četvorci muškarac otvorio oči (Burger, ako se dobro sećam) i rekao im “He’s just not that into you!”. Naravno, nema potrebe da to doživljavamo tako kosmički kao one, jer sve je to ipak samo život. S tim u vezi, jasno mi je da nisam ništa novo rekla, samo želim da iskoristim priliku da se javno zahvalim svim drugaricama, i drugovima naravno, koji su imali odgovor ili su taj ogovor sačuvali za sebe i pustili nas da same dođemo do zaključaka, odluka, presecanja, i do toga da se smejemo situacijama i muškarcima zbog kojih smo patile. Hvala svim mojim drugaricama koje su sa mnom prošle kroz ovakve situacije i imale udela u pronalaženju onog mira sa početka teksta.


Ana Boroš, veliki borac protiv svih vrsta nepravde, migavca u traci za skretanje i plastičnih bretela.

Comments