Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Kao što postoje knjige koje ćete bolje razumeti i doživeti u određenom dobu, tako postoje i filmovi koje treba da pogledate između tridesete i četrdesete. O ne, nisu svi ljubavni i nemaju svi hepi-end, ali u svakom postoji neka upečatljiva ženska uloga i svaka priča tretira položaj, ambicije, osećanja, probleme i dileme koje svaka zrela žena razume. Verovatno ste mnoge od njih već gledali ranije, ali ako je to bilo u vašim dvadesetim – pogledajte ih opet kad zagazite u četvrtu deceniju. Videćete ono što vam je ranije promaklo.

“Breakfast at Tiffany’s”

Ponekad je jedini način da se saberete i dođete k sebi (onda kad ništa ne funkcioniše i ništa nije na vašoj strani), da se elegantno obučete i naručite kafu i kroasan.

“9 to 5”

Tri koleginice – Lily Tomlin, Dolly Parton i Jane Fonda, u ovom simpatičnom mjuziklu udružuju svoje snage, da bi pokazale svom seskističkom šefu koliko žene vrede.

“This Is 40”

Let Pete (Paul Rudd) i Debbie (Leslie Mann) uče vas kako da izađete na kraj sa svojim četrdesetim, u komediji o usponima i padovima u braku, roditeljstvu i starenju.

“The Breakfast Club”

Scena u kojoj svi shvataju kako su dospeli u pritvor, daje vam duhovit otklon u odnosu na sve ono što vas u životu zarobljava i determiniše.

“When Harry Met Sally”

Mora da ste ovo gledali i verovatno pamtite onu scenu kad Meg Ryan glumi orgazam za stolom u restoranu. E baš zato treba da ga pogledate ponovo – pitanje emotivnih odnosa je posle tridesete mnogo kompleksnije sa jedne i mnogo jednostavnije sa druge strane.

“The Joy Luck Club”

Ako nemate u iskustvu kako to izgleda osvajati svoje mesto pod suncem u novoj sredini, posle tridesete imate dovoljno širine i empatije da to shvatite – a četiri emigrantkinje sa svojim ćerkama u Americi, dočaraće vam priču. Pitanje nacije i statusa dodatno komplikuje žensko pitanje.

“Casablanca”

Ovo spada u filmsku lektiru – ljubavna priča u Maroku za vreme Drugog svetskog rata i Humphrey Bogart i Ingrid Bergman.

“The Color Purple”

Film je rađen prema priči Alice Walker, koja je dobila Pulicerovu nagradu, a reč je o ženi koja se bori za svoj identitet nakon godina zlostavljanja. Glavnu ulogu igra fantastična Whoopi Goldberg.

“Amélie”

Inventivan film o Parižanki koja sledi svoje sopstveno osećanje pravde ima duboku poruku. Ovo je jedan od najboljih filmova koje ćete ikad gledati.

“Forrest Gump”

Verovatno ste gledali i Foresta, teško da je moguće propustiti ovog oskarovca. Topla, duhovita i dirljiva priča koju priča preslatki Tom Hanks u ulozi Foresta Gampa, momka ograničenih mentalnih kapaciteta, koji se slučajno našao u pravom trenutku na pravom mestu – mnogo puta.

“Gone with the Wind”

“Prohujalo sa vihorom” je takođe filmska lektira, pa ako ste slušali svoju majku ili baku kako sa oduševljenjem govori o ovom filmu, a niste ga pogledale, učinite to – da popunite pregrade u svojoj opštoj i sentimentalnoj kulturi.

Editors choice