Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

“Annie Hall”

Čuveni (filmski) par – Woody Allen i Diane Keaton bore se da dostignu stabilnost u vezi, analiziraju, pokušavaju da razumeju, vrte se u krug, prozivaju stereotipe i podležu im… Biće vam to vrlo poznato iz sopstvenog iskustva.

“The Sound of Music”

Julie Andrews se prihvata uloge dadilje brojnoj deci udovca pomorskog oficira – ovo je naravno mjuzikl, sa garantovanim srećnim raspletom, koji će vas nasmejati i zabaviti.

“Working Girl”

Melanie Griffith nam u ovom filmu sjajno dočarava sve one poruke i savete o tome kako da se na poslu zauzmemo za sebe u sjajnom zapletu sa šeficom koja je ukrala njenu ideju.

“Now and Then”

Letnja nostalgija ranih osamdesetih – ko god ne veruje u duhove, možda se pretvori u vernika posle ovog bezvremenog filma.

“Dirty Dancing”

Možda je Patrick Swayze danas smešan sa onom, tada ultra-modernom frizurom sa repovima, ali film je iz vremena najgore mode i frizura (ni Jennifer Grey nema bolji stajling) – ali kako plešu! Transcedentni doživljaj telesnosti zagarantovan.

“West Side Story”

Šekspirovski zaplet na nivou Romea i Julije, priča o “zabranjenoj” ljubavi dvoje mladih iz suprotnih tabora. Uvek volimo da mislimo kako ljubav sve pobeđuje, ali posle tridesete znamo malo bolje od toga.

“The Way We Were”

Robert Redford i Barbra Streisand prikazuju nam ljubav u onom smislu i intenzitetu koji svi želimo makar da okrznemo, a možda smo ga donekle i iskusili. Njihov odnos je intelektualan, strastven, izazovan, kompleksan – ovaj model preispituje onaj poznati osećaj da ste stvoreni jedno za drugo. Još jedna stvar o kojoj znate bolje, posle tridesete.

“The Godfather”

Ovo je tipična patrijarhalna muška priča o legendarnoj italijanskoj mafijaškoj porodici – sa ženskim likovima koji se u sva tri nastavka bore za život i ljubav u pozadini muške borbe za moć.

“The Shawshank Redemption”

Još jedna muška priča, koja svakako pomera granice – o prijateljstvu, o shvatanju i osvajanju slobode unutar svih ograničenja.

“Almost Famous”

Priča o dečaku zaduženom da napiše članak za “Rolling Stone” o rok bendu u usponu, verovatno je jedna od najboljih uloga Kate Hudson.

“Before Sunrise”

Kompleksna bračna priča iz devedesetih – Ethan Hawke i Julie Delpy briljiraju, a cela priča smeštena je u 24 časa koja provode zajedno, na odmoru.

“Thelma and Louise”

Fantastična Susan Sarandon i Geena Davis u filmu o ženskoj pobuni protiv prosečnosti, koja ima tragičan kraj. I mladi Brad Pitt u epizodnoj ulozi.

Naslovna fotografija: instagram.com/rubbersouls__

Brankica Milošević

Editors choice