Ostalo je još svega nedelju dana do, za filmsku industriju, najvažnijeg događaja godine – dodele Oskara. Dodela British Academy Film Awards (BAFTA) odlična je uvertira za ovo posebno veče jer nakon nje stanje stvari postaje prilično jasno – favoriti su se već izdvojili i (nadamo se) ništa nas više ne može iznenaditi, 90% smo sigurni ko nosi čuvenu zlatnu statuu kući.

Ovogodišnja BAFTA dodela je protekla u znaku filma “1917” koji je osvojio nagradu za najbolji film, britanski film koji se najviše istakao, najboljeg reditelja, produkciju, zvuk i najbolje specijalne efekte, dok je odmah iza njega bio film “Jocker” koji je takođe poneo nekoliko nagrada – za najbolju originalnu pesmu, kao i glumačku postavku. Joaquin Phoenix je dobio nagradu za najboljeg glavnog glumca koju mu je donela upravo uloga u ovom odličnom filmu.

Renée Zellweger je dobila nagradu za najbolju glavnu glumicu u filmu “Judy”, a najbolji sporedni glumci su Brad Pitt (“Once Upon a Time… in Hollywood”) i Laura Dern (“Marriage Story”). Film “Le Mans ’66” je dobio nagradu za najbolju montažu, “Little Woman” za najbolje kostime, a “Bombshell” za šminku i frizure. Ostale dobitnike možeš pogledati OVDE.

Kada je reč o crvenom tepihu, ove godine je moguće napraviti podelu na tim “večna crna” i tim “volimo boje”. Očekivano, bilo je dosta jednostavnih, lepih i elegantnih haljina, što bi se reklo proverenih izbora, bez greške, i sasvim malo izlazaka iz zone komfora crvenog tepiha – ipak govorimo o crème de la crème ekipi, zar ne?

U nastavku otkrij naše favorite sa sinoćne dodele BAFTA.

Scarlett Johansson nosi Versace haljinu

Charlize Theron nosi Dior Haute Couture haljinu i Tiffany & Co. nakit

Emilia Clarke nosi Schiaparelli Haute Couture haljinu

Margot Robbie nosi Chanel Haute Couture haljinu

Laura Dern nosi Valentino Haute Couture haljinu

Renée Zellweger nosi Prada haljinu

Lily-Rose Depp nosi Chanel Haute Couture kreaciju

Zoë Kravitz nosi Saint Laurent haljinu

Rooney Mara nosi Givenchy Haute Couture haljinu

Daisy Ridley nosi Oscar de la Renta haljinu

Princ William i Kate u Alexander McQueen haljini

Ella Balinska nosi Giambattista Valli haljinu i Cartier nakit

Jodie Turner-Smith nosi Gucci haljinu

Naslovna fotografija: instagram.com/jshaw_photography

Ivana

Comments