Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Kada je Covid-19 uzburkao čitav svet, isprva nismo razmišljali o muzici, filmovima, zabavi, već pre svega o zdravlju, kao i neminovnim ekonomskim posledicama. Međutim, došao je trenutak kada se postavlja pitanje kako će sve(t) izgledati nakon ove globalne pandemije. U kulturnom i umetničkom smislu, već se raspravlja o tome kako će izgledati filmska industrija, muzeji i galerije, muzička takmičenja, pa i modne revije nakon koronavirusa koji je zatvorio čitav svet.

Raskošne toalete na crvenim tepisima dodela nagrada, razmene mišljenja o najboljim muzičkim albumima koji su izašli tokom prethodne godine, nagađanje o tome koji će filmovi dobiti Oskara i koje ličnosti će dobiti prestižno priznanje Zlatni globus, kako će sve to zapravo izgledati ove (i svake naredne) godine?

View this post on Instagram

#Oscar’a son 2 gün! Tahminleriniz neler?

A post shared by Chillvasregal ✨ (@chillvasregal) on

Nicole Kidman je, kada je 2003. godine dobila Oskara za najbolju glumicu, samo tri dana nakon što su SAD napale Irak, u svom govoru o prihvatanju ove prestižne nagrade u takvom trenutku, izjavila: “Zato što je umetnost važna; zato što verujete u ono što radite i to je tradicija koju treba poštovati”, zaključila je. To nije bio prvi put da se dodela nagrada održava u vreme tragedije. Oskari su održavani čak i tokom godina Drugog svetskog rata.

Međutim, filmska i muzička industrija nikada ranije nisu bile suočene sa problemom poput pandemije Covida-19. Virus ugrožava ne samo mogućnost održavanja masovnih okupljanja kako bi se uručile nagrade, već i mogućnost da većina popularne umetnosti i zabave uopšte bude proizvedena.

Emmy nagrade

Na izvestan način, sledeći Emmy se neće suočiti sa problemom ostalih dodela nagrada. Rok za kvalifikaciju, 31. maj, približava se, a mnogi mogući kandidati već su bili najavljeni. Nekoliko emitovanih serija možda neće moći da dovrši svoju sezonu kako je planirano, a neke premijere su odložene (nadolazeća serija “The Undoing” pomerena je sa maja za sledeću jesen). Najvećim delom, međutim, ima više nego dovoljno dešavanja da bi se popunile nominacije. Ipak, postavlja se pitanje da li će biti moguće da septembarska ceremonija bude održana.

Od svog poslednjeg ažuriranja, Televizijska akademija potvrdila je kašnjenje u najavama nominacija. Datum ceremonije dodele Emmy Awards trebalo je da bude 20. septembar, ali otvorena je mogućnost odlaganja. Međutim, ovaj datum može značiti da će se najverovatnije pokušati pronaći alternativni način za održavanje ove prestižne dodele nagrada. Možda putem trenutno aktuelnih Zoom video-sastanaka?

Editors choice