Hot topics

4 super načina da se zabaviš u samoizolaciji – na mobilnom telefonu

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

Desigual:  it is definitely not equal! To je jedna od prvih misli koje mi padnu na pamet kad pomislim na špansku modu, koju  jako volim. Zato želim sa vama da podelim moju impresioniranost ovim brendom čija popularnost raste velikom brzinom i čije radnje niču u velikim evropskim gradovima poput Pariza, Londona i nadalje osvajajući svet.

desigual ss 2011 lisalla montenegro Be DESIGUAL proleće/leto 2011.

Desigual je jedan od onih brendova koje totalno volite ili mrzite. Ovde nema dvosmislenosti ni ravnodušnosti. Ako ste se navikli na njihov šokantni dizajn gde boje igraju glavnu ulogu, čestitam! Ako niste, pružite im šansu da vam se predstave!

Novost ovog brenda je i da je njihovu najnoviju kolekciju za proleće/leto 2011,  kao i za narednu jesen i zimu, dizajnirao čuveni francuski kreator Christian Lacroix. Ove godine proslavljaju i svoj 25.  rođendan.

Šta se krije iza uspeha ovog brenda ?

Desigual je šareni, jak i upečatljiv brend koji je nastao 1984. godine, a osnovao ga je švajcarac Tomas Majer  (Thomas Meyer), koji je ranih osamdesetih godina kao dvadesetogodišnjak radio kao prodavac garderobe na Ibici. Prodaja je išla loše, on je imao dosta pantalona koje je trebao da proda i dosetio se da bi sam mogao da poboljša njihov dizajn i da spoji različite materijale. Tako nastaje njegov  prepoznatljiv pačvork, ali i neobični krojevi .

Iako internacionalni uspeh nije bio iza ćoska, ideja za kompaniju se rodila i počela da razvija. Razbijanje estetike i grafike i mix and mach pačvork su osnovi Desigual ideologije.

Desigual svoju modu promoviše pod motom da im nije cilj da oblače samo tela, već stvarne osobe sa njihovim razlicitim ličnostima od 0 do 100 godina . Njihovi proizvodi su veseli, optimistični, upečatljivi i udobni. Što ih čini veoma praktičnim za uličnu modu i obavljanje raznih aktivnosti.

Majer vodi tim od 40 dizajnera koji rade zajedno na svakoj kolekciji. Svake godine tema je definisana i svaka kolekcija u osnovi  ima motiv “ŽIVOT JE SJAJAN” (La Vida Es Chula), kao i slogan koji sadrži samo ime firme koje znači “drugačije”.

Brend promoviše ideju da uvek budemo svoji i jedinstveni, kreativni i da se u životu zabavljamo i da uživamo u svakom trenutku. Da budemo “velika deca” koja svet posmatraju na lepši način, da se igramo, rizikujemo i budemo buntovni i veseli.

Svako njihovo delo je samo po sebi malo umetničko remek delo i najčešće se sve izrađuje ručno. Serije kolekcija nisu velike, ali se prodaju u svim velikim metropolama sveta, a od skoro postoji i online prodavnica.

Predstavljam vam kolekciju za proleće/leto 2011.


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a ”Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Editors choice