Belgrade Wine Week (24. septembar – 29. septembar) donosi u Beograd festivalsku atmosferu ispunjenu višednevnim uživanjem u vinu, organizacijom brojnih, atraktivnih događaja inspirisanih vinom – kao što su vinske zabave, radionice, neformalna ocenjivanja vina, tematski saloni vina, umetničke izložbe. Deo festivala čine i raznovrsne promocije vina, specijalna ponuda, kao i popusti u vinotekama, restoranima.

Kompletan program festivala možete pogledati na belgradewineweek.rs.

belgrade wine week Belgrade Wine Week: Najuzbudljivija vinska nedelja!

Preporučujemo:

PRVENSTVO SRBIJE U TAMJANICI (Turistička organizacija Srbije, 26. septembar, od 12h) – izbor za najšarmantniju tamjaniku Srbije! Takmičenje usmereno na sortu koja se svojom decenijskom popularnošću na ovim prostorima odomaćila i postala “naša”.

SVETSKO PRVENSTVO U PROKUPCU (Turistička organizacija Srbije 26. septembar, od 14h) – neformalno ocenivanje i izbor za najbolje vino na svetu sorte prokupac. Zabavno, uzbudljivo i objektivno vinsko takmičenje, isključivo sa jednim ciljem, a to je popularizacija ove autohtone domaće sorte vina.

ŠPANSKA VINA U SRCU GRADA (24. septembar – 29. septembar) – velika, višednevna promocija španskih vina (popusti u vinotekama, degustacije, radionice…).

MORE NAS JE NAPUSTILO ALI… (Ustanova kulture Stari grad (ex Parobrod), 26. septembar, od 19h) – more nas je napustilo ali je malvazija pronašla svoj put do kopna… Izložba i degustacija kojom će se Verkat vinarija predstaviti na ovogodišnjem Belgrade Wine Week-u, posetiocima će ponuditi neočekivano okruženje u kojem mogu pronaći interesantnu mešavinu istorije i fikcije o neobičnim putevima vina.

BELGRADE WINE FEST (28. septembar 2019) – veliko finale Belgrade Wine Week-a na kojem će se u Beogradskom marketu predstaviti četrdesetak vodećih domaćih vinarija, svaka sa svojim vodećim vinom.

Tokom Belgrade Wine Weeka-a, širom grada biće organizovane i brojne vinske žurke, radionice, wine & art i wine & dine događaji.

Ideja festivala je da se kreativno i dinamično publici približe najzanimljiviji segmenti vinske kulture, kao i aktuelni vinski trendovi. Belgrade Wine Week fokusiran je i na jačanje veze između vinske s ostalim segmentima opšte kulture – vizuelnom umetnošću, modom, muzikom, gastronomijom…

Comments