5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Biseri – Afroditine suze radosti

Biseri – Afroditine suze radosti

Poput male crne haljine, njihovo visočanstvo – biseri kao večiti simbol elegancije su takođe must have. Ukoliko ste pobornica stila i mode znaćete da cenite njihovu lepotu i moć.

Istorija bisera se može pohvaliti sjajnim pričama o dragocenosti ovog materijala, nekada najvrednijeg na Zemlji. Biseri su oduvek bili simbol nevinosti i vernosti, dok su poseban status imali u antičkom i arapskom svetu. Zahvaljujući mističnom poreklu pripisivana su im magična svojstva, a dugo su bili privilegija aristokratije.

chanel biseri Biseri   Afroditine suze radosti

Od običnog zrna peska koje se ušuška u ljušturu nastaje blistavi dragulj, nakon što školjka izlučuje sedef. Proces stvaranja traje nekoliko godina. Priznaćete da je priroda savršena i čarobna.
Drago kamenje od kojih se pravi skupocen nakit može biti različitih oblika i veličina. Najpoznatiji su okrugli (loptasti) biseri ili oni u obliku suze. Mogu biti beli i crni, ali i u prelaznim nijansama (roze, žuti, plavi, zeleni i ljubičasti).
Danas se u svetu prave i veštački biseri, čiji je postupak veoma složen. Najpoznatije farme koje uzgajaju biserne školjke su one u Japanu i Australiji, dok je proces stvaranja predivnih ohridskih bisera u Makedoniji tajna.

Osamnaesti vek ispunjava velika potražnja za draguljima, ali i smanjenje ponude usled iscrpljenosti dotadašnjih izvora. U devetnaestom veku nastupa potpuni nestanak bisera koje su ronioci vadili iz mora. Tek početkom dvadesetog veka, kada čuveni Mikimoto uspeva da odgaji na farmama u Japanu škojke sa biserima, dolazi do potpune revolucije u proizvodnji istih. Najpoznatiji biser je Akoya biser koji se uzgaja u Japanu, proizvodni ciklus traje 2-3 godine.

Pearls Make A Chic Fashion Statement. Kombinujte svoj izgled poput čuvene modne ikone Audrey Hepburn. Vrsna glumica i dama od stila je zračila gracioznošću noseći malu crnu haljinu i bisernu ogrlicu u filmu “Breakfast at Tiffany’s”. Biseri su takođe savršen modni detalj uz haljine nežnih boja i neizbežan nakit za sve mlade.

Ako se odlučite da svoju odevnu kombinaciju upotpunite biserima, ostavićete utisak sofisticiranosti i klasike.

Važno je znati:

Nakit koji nosite uskladite sa bojom kose i tena.
Ako imate pepeljastoplavu kosu i svetao ten izaberite bele bisere ili perle sa ružičastim odsjajem. Ukoliko je vaša kosa zlatne boje začinite svoj izgled žutom nijansom bisera. Devojkama sa tamnom kosom, a svetlim tenom savetujemo da iskoriste staklene perle, dok one sa tamnijim tenom mogu biti slobodne u odabiru svoje nijanse bisera.
I još nešto – bez preterivanja, ipak je jednostavnost ključ istinske elegancije.

I ove sezone biseri zveckaju pistama, Louis Vuitton, Chloe i naravno Chanel. Da nikada i nisu izašli iz mode svedoči i nova modna ikona Michelle Obama, zahvaljujući kojoj su prirodni biseri postali traženiji nego ikad. Pored belih, ponovo su aktuelni i crni biseri, a posebnu lepotu imaju biseri u zlatnoj i zelenoj boji.

Dame koje su oličenje stila, samim tim i nošenjem zrna glamura na različite načine, su Sandra Bullock, Rihanna i Sarah Jessica Parker, a nekada su to bile Coco Chanel, Eva Peron i princeza Diana. Neka vam posluže kao inspiracija.

U Kini su simbol mudrosti i bogatstva, u Japanu simbolišu sreću, a koja je vaša priča?


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Dok piše dopušta mašti da je vodi do najudaljenijih odaja uma, gde nastaju ideje inspirisane istorijom umetnosti i mode. Citat Audrey Hepburn: ,,I was born with an enormous need for affection and a terrible need to give it.”

Editors choice