„Career Days“ je projekat koji je usmeren ka rešavanju problema nezaposlenosti, kroz pružanje mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju. Ovaj projekat već devetnaest godina za redom realizuje studentska organizacija AIESEC, a ove godine pored Beograda, Niša i Novog Sada, projekat će se prvi put održati i u Kragujevcu.

Radi još efikasnijeg ostvarivanja cilja ovog projekta, koncept „Career Days 2013“ je promenjen i sastojaće se od tri odvojena, ali međusobno povezana segmenta – Career Launch,  Career Insight i Career Perspective.

Career Launch predstavlja centralni događaj projekta osmišljen u vidu različitih procesa selekcije, koji će se u Beogradu održati od 2. do 5. aprila u hotelu Holiday Inn. Ovaj događaj sastojaće se iz grupnih radionica na kojima će kompanije izvršiti izbor užeg kruga kandidata i individualnih intervjua, na osnovu kojih će kompanije konačno izabrati najbolje kandidate kojima će biti pružena mogućnost za praksu i posao. Studenti završnih godina studija i svi zaintresovani mladi ljudi moći će da ostave svoj CV u bazi na sajtu Career Days-a, a na grupne radionice će biti pozvani samo oni koji odgovaraju unapred utvrđenim kriterijumima kompanije. Podaci iz baze CV-jeva će biti dostupni kompanijama i nakon završetka ovogodišnjeg projekta.

Career Days logo Career Days 2013: Korak dalje

„Career Days“ je projekat koji je usmeren ka rešavanju problema nezaposlenosti, kroz pružanje mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju

Career Insight je informativni segment projekta, koji će se održati 20. marta u periodu od 12 do 16 časova na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, sa ciljem da mlade ljude podrobnije upozna sa radom i aktivnostima samih kompanija. Ovaj događaj je ključan jer će na njemu kompanije predstaviti sebe, svoje vrednosti i pozicije za koje će kandidati konkurisati u okviru Career Launch-a.

U sklopu projekta, za studente druge, treće i četvrte godine biće organizovane četvorodnevne edukacije „Career Perspective“, gde će moći da čuju niz praktičnih saveta koji će im omogućiti lakši put do posla i uspešne karijere. Na edukacijama će studenti moći da čuju savete kako napisati CV, kako se ponašati na razgovoru za posao, kako planirati karijeru i još mnogo korisnih stvari koje će im u  budućnosti biti potrebne.

U skladu sa novim konceptom, promenjen je i vizuelni identitet „Career Days”-a, sve u cilju vizuelnog slanja poruke o novoj ideji samog projekta, ali i ka onome što je najbitnije i neporomenjeno, a to je pružanje mogućnosti dobijanja prakse i zaposlenja mladim ljudima.

Uprkos promenama, cilj projekta je ostao isti, da se u saradnji sa kompanijama koje su okrenute ka budućnosti pruži šansu mladim i ambicioznim ljudima da se zaposle i pronađu adekvatnu praksu. Kompanije koje učestvuju na projektu doprinose rešavanju jednog od najvećih problema u privredi danas i već godinama služe mladima kao uzor dobrog poslovanja pružajući mogućnosti i stručnog usavršavanja.

Comments