500x kate moss first 121710 Carine Roitfeld: Kraj jedne epohe Vogue Paris

Carine Roitfeld je unela brojne promene u francuski Vogue. Editorijali su bili izazovni i drugačiji, naslovnice dinamične, font, kreativa, sve je bilo zaista uzbudljivo za gledanje i čitanje. Ono što je moglo da se primeti je par interesantnih detalja koji su otkrivali i njen lični ukus. Ona voli krzno, cigarete i favorizovala je seksipil. Ali bilo je tu i mnogo više od očiglednih provokacija. Pored poznatih modela iz devedesetih godina Naomi Campbell i naročito Kate Moss, na naslovnicama je promovisala i nove modele, a među njima i Laru Stone, Liyu Kebede i Crystal Renn. Neumorno je promovisala rad Terry-ya Richardson-a.

500x covers 121710 Carine Roitfeld: Kraj jedne epohe Vogue Paris 500x fur 121910 Carine Roitfeld: Kraj jedne epohe Vogue Paris

500x boobies 121710 Carine Roitfeld: Kraj jedne epohe Vogue Paris

500x editorials 121910 Carine Roitfeld: Kraj jedne epohe Vogue Paris

Njena ostavka je bila neočekivana. Izjavila je za New York Times da je jednostavno želela da proba nešto novo, nakon deset godina na vrhu i nakon proslave devedesetog rođendana francuskog Vogue-a. Pitamo se šta je njen sledeći korak, ali ono što je sigurno je da je već ostavila svoj trag u istoriji mode.


Nađa obožava šoping. ”Sve je pitanje dobrog ukusa” kaže Armani, a ona tako misli. Ne može da živi bez kafe, dobre muzike, životnih iznenađenja i ljudi koje voli.

Comments