Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

1/2

Zapravo, rečnik milenijalaca samo je tačno imenovao fenomen koji oduvek postoji u odnosima – savremene veze pate od istih bolesti kojima su podlegali odnosi u prošlom veku i ranije. Ali, moderan svet želi da zna od čega boluje, jer je tačna dijagnoza prvi korak ka izlečenju.

“Zombing” je ciničan i precizan izraz za istrajavanje ugašenih odnosa, jer ono što je već mrtvo, ne može umreti. Zombing proziva užase zone komfora u nemrtvim odnosima, u kojima se gušimo i negiramo sebe i svoju životnost, jer smo suviše uplašeni da bismo rizikovali sa oživljavanjem.

View this post on Instagram

Happy happy

A post shared by Kierstin Jones Photography (@kierstinjones) on

U svom neposrednijem značenju, zobming ipak prvenstveno označava pojavu koja je u savremenim odnosima sve češća i odnosi se na pojavljivanje bivšeg. Odjednom, neko sa kim ste raskinuli i mislite da ste ga preboleli, “diže se iz mrtvih” i traži vašu pažnju. Ili ste vi osoba koja praktikuje zombing – usamljeni ste i razočarani i najbolje što vam pada na pamet, jeste da pošaljete poruku bivšem, u nadi da ćete uspostaviti komunikaciju i osvojiti šansu da taj odnos oživite. Kad se ne odnosi na ostanak u tesnoj i zagušljivoj zoni komfora, zombing označava povratak u tu zonu, koja posle dovoljno vremena izgleda sasvim prihvatljiva. Ne pronalazite ništa bolje, pa možda ništa bolje ni ne zaslužujete – zombing vam nudi požarni izlaz iz samosažaljenja i samopreziranja. Podgrejana kaša propalih odnosa, umesto svežeg povrća, kalorije bez vitamina i minerala, hrana koja ne daje snagu i vitalnost.

Ta osećanja i stanja su oduvek postojala i poznata su svakome ko se borio sa strahom i usamljenošću i osećanjem da je bezvredan i nevoljen, ali spada u fenomene savremenih odnosa, pre svega zato što je danas savršeno jednostavno izvesti zombing. Naravno, zbog savremene tehnologije i komunikacije – pre pola veka morali biste da se poduhvatite istraživanja, da biste saznali adresu i novi broj telefona (i status veze) bivšeg partnera, danas ga samo pronađete na nekoj društvenoj mreži (što nije teško, čak i ako vas je blokirao, ili vi njega) i pošaljete mu poruku. Bacite udicu, započnete komunikaciju. Velike su šanse da vas bivši neće prosto iskulirati, već će ući u priču, a takođe su velike šanse i da je on sasvim otvoren za zombing-poduhvat, za povratak na poznatu teritoriju, makar delimično ili privremeno, iz istih razloga kao i vi. Život mu nije doneo bolja i vrednija iskustva, oseća se iznevereno, usamljeno, zaglavljeno, a vi mu pružate ruku, nudite instant utehu, iluziju da se nešto događa, da je nekome ipak stalo, da ima nade. Ili ste vi ta osoba koja se tako oseća, kad stigne poruka od bivšeg – svesni ste da to nije baš zdravo i konstruktivno, ali osećate se suviše ranjivo i beznadežno, da biste okrenuli leđa podgrevanju kaše propalih odnosa.

Editors choice