Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

A možda se osećate uznemireno i uvređeno – odakle mu pravo da tako upada u vaš život, sad kad ste ga najzad preboleli, prošli kroz sve faze prihvatanja poraza i skupljate snagu da krenete dalje. Ali, to je takođe vrlo ranjiva pozicija, u kojoj ćete verovatno prihvatiti komunikaciju da biste mu to sve “sasuli”, ali čim to uradite, zagrizli ste mamac. Zombing je pecanje na mamac koji poznajete, pa verujete da se nećete upecati. Jedini način da odolite jeste da ne učestvujete – a to uopšte nije lako, osim ako ste zaista stabilni, zadovoljni svojim životom i izlečeni od toksičnih emotivnih sklonosti.

Ne morate upasti u zamku obnavljanja odnosa, dovoljno je da upadnete u zamku komunikacije – nastavljate da se dopisujete, jer je to utešno i jer se krišom od samih sebe nadate da bi, pošto je prošlo dovoljno vremena, sada mogli da postavite odnos na nove osnove, da ga ponovo izgradite, bolje i uspešnije. Budite svesni toga – vraćanje na mrtvu teritoriju, zombiranje, umesto življenja, oduzima vam energiju, toksično je i zavaravajuće. Neće se desiti ništa što će vas pomeriti s mesta, a sve što se dešava, vraća vas korak unazad, na mesto sa koga ste odavno otišli, a to sigurno niste učinili bez razloga.

Iskoristite momenat zombinga da preispitate svoja osećanja, da pogledate dublje u sebe i da se osnažite za sve ono što prepoznate kao istinito i oživljavajuće.

Naslovna fotografija: instagram.com/kierstinjones

Brankica Milošević

Editors choice