Zapravo, jedno od najpopularnijih predjela u Nju Orleansu je porudžbina šampanjca i pomfrita. Ova savršena kombinacija” na meniju mnogih restorana košta od $50 do $90, zavisno da li naručite malu ili veliku porciju.

Sve je poteklo iz Sylvain restorana u ovom gradu, kada je Sean McCusker dobio ideju na Veuve Cliquota događaju čuvši od jednog poznanika da je ovaj spoj savršen i da on obožava da, kada jede pomfrit, pije šampanjac uz njega.

Sean je već narednog dana otišao u restoran u Njujorku, gde je bio tog trenutka, i sa prijateljem naručio porciju pomfrita uz flašu šampanjca – nakon prvog zalogaja i prvog gutljaja je nastala revolucija u menijima restorana širom sveta, a da to u tom trenutku nisu ni shvatili!

Dugogodišnji urednik magazina Food & Wine i fan dobrog vina Ray Isle se apsolutno slaže sa ovom konstatucijom, te je rekao: “Ja govorim godinama unazad da je kombinacija pomfrita i šampanjca idealna. Tehnički, so i mast koju ima pomfrit u kombinaciji sa kiselim ukusom šampanjca daje dobitnu kombinaciju.”

I realno, mi smo saglasni!


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Jovan

Comments