Visoke temperature su postale naša svakodnevica, a nakon napornog dana na poslu svi želimo da se rashladimo sladoledom ili nekom drugom poslasticom, koja možda baš i nije najzdravija. Predstavljamo Vam savršene prirodne letnje poslastice bez nezdravih zaslađivača i sa jako malo kalorija.

Domaći sladoled

Napraviti sladoled u kućnim uslovima može zvučati veoma komplikovano, međutim, da li ste ikada razmišljali o sladoledu od voća? Kada kažemo sladoled od voća verovatno prvo pomislite kako bi jednostavno mogli smrznuto voće ubaciti u blender i završiti posao, ali tako bi pre dobili sok nego sladoled. Zato bolje isprobajte naš recept za savršenu zdravu i kremastu strukturu!

Ubacivanjem banana u blender dobićete čvrstu, kremastu i bogatu masu koja vam može poslužiti kao odlična podloga za sladoled. Tekstura nakon njenog zamrzavanja biće veoma slična klasičnom sladoledu, a njen prirodno sladak ukus će vas sačuvati od dodavanja nepotrebnih zaslađivača i rafiniranih šećera.

Pre stavljanja banana u blender, dodajte mleko po svojoj želji. Za one koji su alergični ili netolerantni na mlečne proizvode, kokosovo, rižino ili bademovo mleko su jednako dobar izbor. Slobodno izaberite mleka sa višim stepenom masnoće, jer nisu sve masti loše, a dezert je savršena prilika da se počastite.

Kada ste napravili smesu, možete pustiti mašti na volju i izabrati ukus vašeg sladoleda. Crveno voće, pistaći, lešnici ili čak ananas, sve što zamislite možete ubaciti u svoju smesu i napraviti poslasticu i bolju od onih koje možemo pronaći u prodavnici. Ako ne brinete o kalorijama, možete ubaciti i vašu omiljeni čokoladu ili neki drugi slatkiš. Takođe, preporučujemo da dodate i malo kikiriki ili bademovog putera ili čak izblendati orašaste plodove za hrskaviju teksturu.

Ukoliko ovu smesu zamrznete u kalupu možete dobiti i smrznute kolačiće ili mafine.

Comments