Kada idete na sastanak, naročito sa nekim ko vam se baš mnogo dopada, obično ste mnogo nervozni pa ili jedete mnogo ili zaboravite da jedete uopšte. Ni jedna ni druga opcija nisu dobre. Poslednje što želite da vam se desi kada odete na dejt jeste da imate problema sa nervoznim crevima, da vam se ide u wc ili da počnete da drhtite od gladi.

Zato bi trebalo da znate šta da pojedete, a da vam stomak bude ravan, da imate dovoljno energije i da se pritom osećate veoma prijatno u svom telu.

Crna čokolada

Redovno konzumiranje crne čokolade može da smanji nivo kortizola (hormona stresa), takođe ima i momentalno dejstvo, jer smanjuje anksioznost, povećava i nivo serotonina (hormona sreće) i odmah posle konzumacije osetićete se smireno i zadovoljno. Uvek birajte onu čokoladu koja ima 70 posto kakaa u sebi.

Kokosova voda

Ako ste blago dehidrirani, jer ste ceo dan radili ili ste pre dejta išli na trening, verovatno nemate energije ni za šta. Posegnite za kokosovom vodom. Hidriraćete se, osvežiti i uživati u ukusu.

Humus i celer

Celer je prirodan diuretik, pa će pomoći da vam stomak bude ravan. Takođe, ima veoma malo kalorija, a mnogo vlakana, koji će vas držati sitim kada odete na sastanak. Napravite užinu od tri štapića celera i dve kašike humusa pre nego što odete.

Ćuretina

Sendvič sa ćuretinom je pravi izbor kada treba nešto dobro da pojedete, a na brzinu. Ćuretina je puna aminokiselina koje utiču na lučenje serotonina, pa ćete se zbog toga osećati mnogo opuštenije.

post workout eating 600x450 Hrana i ljubav: Šta da jedeš pre dejta

Semenke bundeve

Ako ste letargični, to može biti znak da ne unosite dovoljno magnezijuma. Magnezijum iz glukoze izdvaja energiju, pa zato pre nego što krenete pojedite šaku semenki kako biste dobili energiju.

Bademi sa cimetom

Bademi su odličan izbor za užinu. Pojedite šaku pre nego što vam se spremi večera. Tako ćete sprečiti prejedanje. Ipak, vodite računa i o količini badema. Jedna šaka i dovoljno je, jer ni oni nisu niskokalorični.

Zeleni čaj

Popijte čaj pola sata pre dejta. Istraživanja su pokazala da konzumacija zelenog čaja utiče na to da vam dah bude svež naredna dva, tri sata. Mnogo efektnije od žvaka, spreja i mint bombona zajedno.

Tost sa medom

Ako pojedete malu količinu ugljenih hidrata tokom dana to će uticati na povećanje nivoa serotonina u organizmu. Pojedite i bananu ili proteinsku štanglicu.

Lenka Gatić

Comments