Jesen je bogata raznoraznim ukusnim voćem i povrćem i nikako ne treba da propustiš priliku da ove namirnice konzumiraš što više možeš ne samo zato što su ukusne i veoma hranljive, već one mogu da ti posluže i kao lek!

Ukoliko sumnjaš u to da postoji hrana koja leči, iznenadiće te podatak da ukoliko neke namirnice iskoristiš kao sastojak u magičnom melemu ili losionu, njime možeš da izlečiš bol, rešiš se ispucalih krajevaaili vratiš sjaj svojoj kosi.

Hrana koja leči nije neka specijalna hrana koju teško gde možeš da nabaviš. Reč je o voću i povrću koje najverovatnije možeš da nađeš i u svom frižideru isto trenutka! Zato, ako te zanima kako kruške, grožđe ili cvekle mogu biti hrana koja leči, primeni ove recepte.

Hrana koja leči Hrana koja leči

Krompir

Sem za musaku, krompir možete iskoristiti i kao lek. Kada imate temperaturu, naseckajte svež krompir i stavite ga na tabane. Zato, ukoliko se osećate loše, obujte omiljene mekane čarape, stavite u njih krompir i tegobe će prestati.

Cvekla

Sem što cveklu treba da jedete kako biste poboljšali svoj imunitet, od nje možete da napravite i rumenilo! Iseckajte je na tanke kriške i stavite da se osuši ili je stavite u dehidratator! Zatim, od ovih suvih listića napravite prah i eto ga -prirodno rumenilo!

Tikva

Ukoliko želite blistavu i sjajnu kožu, napravite masku tako što ćete ispasirati skuvanu i ohlađenu tikvu, sa jednim svežim jajetom i kašičicom jabukovog sirćeta. Vaše lice će biti blistavo, belo i čisto.

Kruška

Odličan piling za svoje telo možete napraviti tako što ćete oljuštiti kruške, izblendati ih i dodati smeđi šećer.

Grožđe

Ukoliko samo prepolovite jedno zrno grožđa a onda utrljate na lice izbegavajući predeo oko očiju, vaše lice će biti ne samo čistije već i zategnutije.

Šargarepe

Ukoliko želite masku protiv starenja kože, ispasirajte šargarepu sa maslinovim uljem i nanesite na lice kao masku.

Lenka Gatić

Comments