Mia Vesper je mlada i perspektivna modna dizajnerka iz Njujorka, koja kreira svoje odevne komade od vintage i već korišćenih materijala, čime podržava principe modne održivosti. Njene modele odlikuju inovativni krojevi, interesentni dezeni i zanimljive kombinacije boja, a ona voli da se okruži stvarima i delima koja je inspirišu na stvaranje. Po njenim rečima, “home is where the art is“, i to je veoma jasno kada pogledamo fotografije u nastavku teksta. Njen dom krase umetnička dela, neobične skulpture, retro nameštaj efektnih boja i tapiserije, a u nastavku teksta vam predstavljamo nekoliko ključnih elemenata iz njenog stana koji bi vas mogli inspirisati na promene u ličnom prostoru.

Retro estetika i miks boja i dezena

Retro estetika je možda prva stvar koju biste primetili kada bacite pogled na fotografije stana u kojem živi i radi Mia, a njen stan nas takođe neodoljivo podseća na egzotični Maroko. Ona bezbrižno, ali sa puno pažnje, uklapa nameštaj iz 60-ih i 70-ih godina, sa vintage tapiserijama, skulpturama i kristalnim lusterima – i sve to zajedno zapravo odlično funkcioniše. Minimalisti u dizajnu enterijera možda su iznenađeni količinom različitih predmeta u samo jednoj prostoriji, ali morate priznati da se nekako ipak sve uklapa i deluje kao da je baš tu gde bi trebalo da bude.

Zid boje breskve

Još jedna efektna stvar koja čini Miin stan neobičnim su zidovi boje breskve, koji celom prostoru daju posebnu atmosferu. Naravno, boja zidova u vašem stanu može biti bilo koja boja po vašem izboru, ali možda vas ovo podstakne da razmišljate o paleti koja ne uključuje samo klasičnu belu. Takođe, ako vam se čini previše da vam svi zidovi budu u nekoj jarkoj boji, možda samo jedan efektan zid, onaj koji je na udaru pogleda, možete da obojite u boju koju želite, a ostale ostavite netaknute.

Raznobojne kljige, fotografije i umetnička dela

Da li ste se i vi nekada iznervirali pri pogledu na one savršene stanove na Instagram profilima, sa monohromnim isključivo crnim i belim koricama knjiga? Da, i mi isto. Dakle, iskoristite svu prirodnost raznobojnih knjiga koje zaista čitate i volite, pronađite dobro mesto za njih i uz njih čak okačite neobične slike ili fotografije. Neka ceo jedan kutak u vašem stanu bude posvećen upravo čitanju, a pored polica u tom slučaju možete staviti fotelju i stočić, koji će biti vaše mesto za uživanje u novoj knjizi.

Kristalni luster

Kristalni luster ste poslednji put verovatno videli u stanu svoje bake, i pomislili kako ga nikada nećete ubaciti u svoj stal – ali možda je vreme da se predomislite po tom pitanju. Kristalni lusteri su ponovo in, a oni mogu dati neobičnu, retro i glamuroznu atmoferu vašem prostoru. Ovi lusteri odlično izgledaju i tokom prazničnih dana ili kućnih žurki, kada se zanimljiva svetla odbijaju o njih i prave pravu party atmosferu!

Galerijski zid i stari nameštaj

O lepoti galerijskog zida već smo pisali ovde, a Mia je kao dizajnerka naravno prepoznala estetsku vrednost ovog motiva. Njen galerijski zid ispunjen je neobičnim i raznolikim slikama, koje su na prvi pogled nameštene bez reda, ali zapravo funkcionišu u savršenoj harmoniji. Vi se naravno možete odlučiti za svoj tip umetničnih dela koja želite, kao i raspored, ali mi smo tu da vam predstavimo ideju.

Naslovna fotografija: instagram.com/mia.vesper

Jovana

Comments