Sjajna torba je krucijalni deo života svake žene. Nije naročito bitno da li ste se odlučile za luksuz i ekstravaganciju ili nešto jednostavno, vaše torbe govore mnogo o tome kakav ste tip žene. Ako ste jedna od onih koja bira da ostavi utisak o stilu, predlažem da pogledate ove ikone koje smo pomenuli u članku. Ovih šest žena je ostavilo modni utisak zauvek, tako da niko ne može da ih imitira – naročito ne sa njihovim torbama. Da su ove izvanredne žene žive i danas, ovih šest modernih izbora bi svakako bio njihov odabir.

Ona je postavila lestvicu visoko

Tokom svoje vladavine, princeza od Velsa je nosila jednako elegantnu i šarmantnu torbu kakva je i ona sama bila karakterno. Nakon što joj je Madam Čirak (Madame Chirac) poklonila torbu Lady Dior, ubrzo je postala legendarna ikona. Dajana je učvrstila svoje mesto u istoriji tako što je uvek bila slikana sa šik torbom geometrijskog oblika. Slatka i moderna, torba Dior bi, bez sumnje, bila odabir princeze Dajane da je živa.

dajena Ikone lepote i njihove torbe

Torba dostojna jedne princeze

Džeki

Iako nije bila prva dama, pokojna Žaklin Kenedi Onasis (Jacqueline Kennedy Onassis) je bez sumnje bila prva dama mode. Kao nezvanični ambasador kulture i stila, mnogi su primetili da favorizuje Gucci, tačnije torbu Gucci Jackie bag – i time ju je odmah pretvorila u hit. Da Džeki danas nosi torbu, bila bi to ova mala torba brenda Gucci od krokodilske kože koja ide na rame.

džeki Ikone lepote i njihove torbe

Džeki je favorizovala Gucci

Keli

Jedna od najvećih ikona našeg vremena Grejs Keli (Grace Kelly) je nosila ono što je uskoro postalo jedna od najtraženijih torbi svih vremena. Princeza od Monaka i njena Hermès Sac à Dépêches je poslužila kao šik aksesoar ali i, kako se nagađalo, odličan način da sakrije stomak dok je bila trudna. Na kraju, torba je preimenovana u njenu čast. Da Njena visost i dalje korača obalama Monaka, bez sumnje bi ova crvena Kelly bila na njenoj ruci.

keli Ikone lepote i njihove torbe

Torba je preimenovana u njenu čast

Birkin

Kada je Žan-Luis Dumas (Jean-Louis Dumas) dizajnirao Hermès Birkin za Džejn Birkin (Jane Birkin) nije ni sanjao kakvu će popularnost dostići. Jedna od torbi za sva vremena i ona koja je popularna u svakom trenutku je Birkin – stoji kao spomenik šika i ekskluzive.

birkin Ikone lepote i njihove torbe

Birkin je torba koja stoji kao spomenik šika i ekskluzive

Speedy

Uticaj Odri Hepbern (Audrey Hepburn) na svet mode je ostavio neverovatan pečat koji prevazilazi popularnost njenih filmova. Uz stilske izbore koji se temelje na praktičnosti i jednostavnosti, upravo je Odri bila ta koja je predložila da se klasična torba Speedy preoblikuje u nešto manju varijantu.

odri Ikone lepote i njihove torbe

Po predlogu Odri Hepbern, klasična torba Speedy dobila je novi dizajn

Baguette

Omiljena torba pokojne Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor), Fendi Baguette je mini torba, dostojna jedne ikone. Na aukciji njenih stvari koja je održana nakon njene smrti, otkrili su da je zavodnica sa crno-belih ekrana posedovala veliku kolekciju torbi Baguette u različitim bojama i stilovima.

baget Ikone lepote i njihove torbe

Elizabet Tejlor je obožavala ovu vrstu torbi


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

 

Comments