Plavo vino, pizza sa šljokicama, šta je sledeće, providna kafa?! Pa, smej se ti koliko hoćeš, ali providna kafa zaista postoji i, hm, ne znam šta da mislim o njoj… Ne znam ni šta bih rekla o ovakvoj varijanti omiljenog mi napitka osim toga da trendovi ponekad zaista umeju da budu šokantni!

Uglavnom, providna kafa i dalje jeste kafa, s tim što nema nikakvu boju, odnosno, izgleda kao voda. Ovaj zanimljivi izum nam zapravo dolazi iz komšiluka, iz Slovačke, gde su se dva brata dosetila da stvore kafu koja zapravo neće imati nikakav štetan uticaj po naše zube tj. neće ih bojiti! Moram da priznam da ova zamisao i nije tako loša…

Kao što rekoh, providna kafa jeste kafa i sastoji se od zrna arabike iz Etiopije i vode i ne sadrži nijedan drugi sastojak, zaslađivač, ukus, konzervans, stabilizator… Čista kafa i voda! I ja se pitam kako to da ovaj napitak ipak nije poprimio boju kafe, ali braća su istakla da je ovde reč o posebnom metodu proizvodnje koji je sam brend razvio i koji je – tajna! Uuu, tajanstveno!

Comments