Imali smo odličnu priliku da porazgovaramo sa mladom i savremenom ženom koja je deo najomiljenije poslastice i brenda svih nas, od 7 do 77 godina, a to se odmah zna šta je, Plazma! O tome šta je sve kroz neverovatnih 50 godina postojanja pratilo Plazmu, kako se brend razvijao kroz decenije i kako je sve obeležen ovaj jubilej, Aleksandra Savić je govorila za naš magazin. Nije nam ostala dužna ni za odgovore kako je to biti žena u “muškom” poslovnom svetu, a podrazumeva se da nas je zanimalo i kakav stil nju karakteriše, kao i koliko se razlikuje u toku jednog poslovnog i opuštenog dana. Ovu slatku priču i intervju nikako ne smete da propustite!

WANNABE MAGAZINE: Aleksandra, već dugo vremena deo si kompanije “Bambi”, gde radiš na brendu Plazma. Jedino što se menja jeste tvoj lični napredak koji ide u korak sa napretkom samog Plazma brenda. Koji su to izazovi sa kojima se srećeš svakodnevno, a koji čine da napreduješ i voliš posao kojim se baviš?

ALEKSANDRA SAVIĆ: Deo sam Plazma brenda već duži niz godina, i ono što sam vremenom shvatila je da svako od nas mora da ima nešto svoje, nešto potpuno lično, tako da nam svaki izazov sa kojim se susrećemo neće teško pasti. Ono što je mene posao uspeo da nauči kroz ove godine je da je potrebno da budete snalažljivi i pragmatični kako biste se prilagodili određenim situacijama sa kojima se susrećete. Ne postoji nikakav vodič po kojem postupam. Svaki dan je novi izazov i uvek im tako pristupam. Tokom svoje karijere u kompaniji Bambi imala sam prilike da pohađam brojne obuke u zemlji i inostranstvu koje su mi pružile dodatna znanja i veštine, ali bih prvenstveno istakla značaj prakse i rad sa ljudima koji su i podrška i dobar savetnik svaki dan.

Aleksandra Savić 4 Aleksandra Savić, Senior Brand menadžerka   kompanija Bambi

Šta je ono što je potrebno da jedan brend u 21. veku učini prepoznatljivim i snažnim, u veku kada je sve dostupno i lako zamenljivo?

Ne postoje posebni recepti, već ozbiljan rad, strateški pristup i konstantno praćenje trendova i zahteva tržišta. Kada je konkretno u pitanju brend Plazma, ona vlada našim srcima i upravo ta neraskidiva i posebna povezanost sa potrošačima, uz njen kvalitet, čini tajnu uspeha. Dakle, emocija i priča koju brend nosi je svakako važan sastojak da bi jedan brend ostao uspešan, čak i u 21. veku.

Sa druge strane, brend koji toliko traje treba da bude u korak sa vremenom i novim generacijama, a to se postiže stalnim inovacijama, jakim konceptima i komunikacijama.

Aleksandra Savić 5 Aleksandra Savić, Senior Brand menadžerka   kompanija Bambi

Budući da se o poslovnom svetu često razmišlja kao o “muškom svetu”, da li je i koliko naporno i teško biti uspešna žena u takvim okvirima?

U svojoj profesionalnoj karijeri do sada ljude ne delim na žene i muškarce, već na to da li su profesionalci, pravi profesionalci ili ne. Ono što je specifično za žene, naročito u biznisu, je da uvek treba da rade na svojoj individualnosti, neguju kreativnost i sebe usmeravaju u onom pravcu koji će joj pomoći da se nabolje ostvare u životu.

Comments