Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Intervju: Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora, životu balerine i ulozi koju priželjkuje

Intervju: Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora, životu balerine i ulozi koju priželjkuje

1/3

Ovogodišnja nagrada Terpsihora, koju Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije dodeljuje svake godine povodom Svetskog dana igre, uručena je dugogodišnjoj prvakinji Narodnog pozorišta, Bojani Žegarac Knežević.

WANNABE MAGAZINE: Pre svega, koliko ti znači ovo priznanje, nagrada Terpsihora za ulogu Nikije?

BOJANA ŽEGARAC KNEŽEVIĆ: Uloga Nikije je jedna od mojih omiljenih uloga jer uz prelepu muziku, imam priliku da prikažem i zahtevne baletske pokrete, a i emocije. Dobiti ovakvo priznanje za nešto što ste mukotrpno uvežbavali iznova i iznova je prava nagrada. Zaista za mene čini nešto posebno. Svi umetnici koji su dobili priznanje za nešto na čemu su marljivo radili, znaju kako se osećam.

Intervju Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora životu balerine i ulozi koju priželjkuje 2 Intervju: Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora, životu balerine i ulozi koju priželjkuje

U obrazloženju žirija stoji da si osim besprekorne tehnike, zračila emotivnošću i verno dočarala burne emocije izneverene ljubavi u ovom baletu. Koliko su burne emocije deo tvog života – na sceni i privatno?

Pa ne bih baš volela da burne emocije čine moju svakodnevicu jer bi to onda značilo da je moj privatan život prepun talasa i nekih nestabilnosti. Trudim se da održim neki balans i da na sve reagujem donekle umereno. Rekla bih da takve osećaje ipak čuvam za scenu.

Intervju Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora životu balerine i ulozi koju priželjkuje 3 Intervju: Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora, životu balerine i ulozi koju priželjkuje

Koliko je dramski momenat, odnosno gluma, bitan u baletu i može li umetnik da odigra, odglumi, dočara osećanja i stanja kroz koja nije lično prošao, kakva su tvoja iskustva?

Apsolutno može, i u tome se zapravo prepoznaju fantastični glumci, baletski igrači, operski pevači… Ako osoba može verno da dočara nešto što nije doživela, onda je to prikaz talenta i predanosti poslu koji voli. Zamislite kad bi svi igrali samo ono što su i privatno iskusili. Verovatno ne bismo imali igrače. Upravo zbog toga je gluma zaista bitna u baletu, jer ako igrač ne uspe u tome, uloga će biti neubedljiva i bleda.

Intervju Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora životu balerine i ulozi koju priželjkuje 4 Intervju: Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora, životu balerine i ulozi koju priželjkuje

Koliko discipline zahteva život jedne balerine? Kao zaposlena žena, majka i supruga, imaš li vremena za sebe? Opiši nam jedan tipičan radni dan i jedan vikend.

U baletu postoji dosta odricanja, samodisciplina postaje životna navika, ali ako radite ono što volite, onda to i nije teško. Svakako kao majka nemam više toliko vremena za sebe, ali sada su i neke lepše stvari oko mene. Naravno, to menja i moje dnevne rutine. Svako jutro je obeleženo odlaskom u jaslice, a zatim odlazim na vežbe u pozorište. Za baletske umetnike jutarnje vežbe predstavljaju ono što za sportiste čine treninzi. Mala pauza, pa sledi uvežbavanje određene uloge. Dan zavisi i od repertoara. Ukoliko imam predstavu uveče, onda je raspored aktivnosti malo drugačiji. Što se tiče vikenda, on izgleda kao svaki drugi radni dan. Baletski igrači nemaju nužno subotu i nedelju za odmor. Svaki deseti dan je uglavnom slobodan i tada se trudim da vreme provedem negde u prirodi.

Intervju Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora životu balerine i ulozi koju priželjkuje 1 Intervju: Bojana Žegarac Knežević o nagradi Terpsihora, životu balerine i ulozi koju priželjkuje

Editors choice