Naida Kadić Klico je ekonomista na čelu porodične firme, supruga i majka, zaljubljena je u modu, negu i putovanja, a sve to deli sa svojim pratiocima na Instagramu, što ju je i dovelo do toga da prošle godine dobije važno i mnogima omiljeno priznanje na WANNABE DIGITAL AWARDS-u: Rising Star of the Year u Bosni i Hercegovini. U intervjuu za WANNABE MAGAZINE otkrila je šta se sve krije na putu ka tituli “zvezde u usponu”, kao i kakve savete treba dati drugima koji žele da krenu ovim stopama.

 WDA 2023 talks: Naida Kadić Klico
Q

Šta za tebe predstavlja priznanje Rising Star of the Year koje si dobila prošle godine na WANNABE DIGITAL AWARDS-u? Da li možeš da nam opišeš osećaj koji si imala u momentu kada su voditelji na dodeli u Beogradu pročitali tvoje ime?

A

Svaka nagrada i priznanje koje dobijemo predstavlja dodatni vjetar u leđa za svaku osobu. Kada neko prepozna vaš trud i rad, to u vama budi mnoštvo osjećaja koji se ne mogu opisati riječima. Nevjerica je, naravno, prvi osjećaj koji vas obuzme nakon što čujete svoje ime, a neopisiva sreća je ono što vas obuzme nakon par sekundi, a nakon toga sve postaje kao san. Biti prepoznat za svoj rad donosi osjećaj olakšanja, znajući da smo na pravom putu i da naš trud nije uzaludan.

Q

Istakla si da si zahvalna mnogima, a najviše svojoj mami koja ti je bila “vetar u leđa”. Koliko su mame, sestre i drugarice važne figure u našem životu i da li imaš i idola među globalno poznatim ženama?

A

Podrška bliskih osoba u svakom poslu je neizostavan faktor. Moja mama je sve vrijeme poput nevidljivog krila koje me nosi kroz poslovne izazove i životne prepreke, pružajući mi podršku i hrabreći me da nikada ne odustajem.


Uloga majke, sestre ili drugarice u poslu kojim se ja bavim je ključna jer ženski perspektiv na modu i ljepotu donosi neprocjenjivu vrijednost u mom influencer poslu. Njihovi savjeti, ideje i kontruktivne kritike mi daju motivaciju da kreiram bolji i kvalitetniji sadržaj.

 WDA 2023 talks: Naida Kadić Klico
Q

Kako bi opisala ulogu “zvezde u usponu” u Bosni i Hercegovini, šta je to po čemu si se izdvojila i istakla u svojoj zemlji?

A

Za mene, “zvijezde u usponu” su osobe koje se ističu svojim talentom, predanošću i doprinosom društvu. U mom slučaju, izdvojila sam se kao lifestyle influencer. Moje originalne ideje, kreativnost i autentičan pristup su me istakli kao osobu koja donosi svježinu i novu perspektivu.

Q

Koji su tvoji naredni koraci i potezi koje planiraš u 2024. godini, nakon dobijanja važne nagrade u svetu influensinga?

A

Pri planiranju poslovne budućnosti postoje kratkoročni i dugoročni planovi. Kratkoročni planovi su što bolji, kvalitetniji i inovativniji sadržaj za klijente i publiku kako bih opravdala njihova očekivanja. Nadam se da će me to dovesti do mog dugoročnog plana za koji će sigurna sam trebati dugo vremena, ali sam uvjerena da ću ga ostvariti.

 WDA 2023 talks: Naida Kadić Klico
Q

Koje teme su omiljene na tvom Instagram profilu: koje preferiraju tvoji pratioci, a u kojima više uživaš ti?

A

Pratitelji često pokazuju interesovanje za teme kao što su moda, ljepota, lifestyle savjeti, putovanja i majčinstvo.

Međutim, uživam najviše kada kreiram sadržaj koji kombinuje ove teme na kreativan način, pružajući inspiraciju i korisne savjete svojoj publici.

Q

Koji je tvoj trik u praćenju mode i kreiranju stila, a koja je tvoja beauty tajna? Koliko je zahtevno biti mama i juriti ciljeve tokom karijere?

A

Prateći modne trendove, važno je zadržati svoju autentičnost i lični stil, dodajući im svoj jedinstveni pečat. Važno je biti informisan o novim trendovima kako biste se inspirisali i stvorili svoje originalne kombinacije koje odražavaju vaš jedinstveni stil.

Moja beauty tajna je redovna njega kože i korištenje visokokvalitetnih proizvoda koji odgovaraju mom tipu kože. Osim toga, hidratacija, zdrava ishrana i dovoljno sna također igraju ključnu ulogu u održavanju ljepote i svježine kože.

Biti mama i istovremeno juriti ciljeve tokom karijere može biti izazovno, ali je izvodljivo uz dobru organizaciju, podršku bližnjih i postavljanje prioriteta. Važno je pronaći ravnotežu između posvećenosti poslu i vremena za odmor, kako biste ostvarili svoje ciljeve i napredovali, dok istovremeno njegujete važne odnose i brinete o svojoj porodici.

 WDA 2023 talks: Naida Kadić Klico
Q

Kako bi jednom rečenicom opisala svoj rad i uticaj na društvenim mrežama?

A

Inspirisati ljude kroz autentičan i kreativan sadržaj, te pozitivno uticati na njihove živote kroz savjete, inspiraciju i podršku.

Q

Da li nekada poželiš da bar na trenutak “nestaneš” sa društvenih mreža i povučeš se u sigurno skrovište? Kako na tebe utiču komentari pratioca?

A

Ovo je posao koji sam odabrala prvenstveno iz ljubavi prema modi. Radim ono što volim i jako sam sretna što imam tu privilegiju. Naravno, ponekad osjetim potrebu da se na nekoliko dana odmorim i napunim baterije. Sretna sam jer imam podršku dragih ljudi koji mi u tome pomažu. Trudim se da odgovorim na svaki komentar i poruku, te da aktivno razmjenjujem mišljenja sa svojom publikom, često pronalazeći nove ideje i prilike za napredak.

 WDA 2023 talks: Naida Kadić Klico
Q

Kako bi posavetovala devojke koje žele da zakorače u svet influensinga i počnu da se bave ovim poslom?

A

Svaki početak zahtijeva određenu dozu izazova, posebno u svijetu društvenih mreža gde je kontinuirani rad ključan. Bitno je da pronađete strast prema onome što radite, jer je entuzijazam ključni pokretač za uspjeh. Budite posvećene svom poslu i budite uporne u postizanju svog cilja. Uz maksimalno zalaganje i kontinuiranu posvećenost, možete postići veliki uspjeh.

Q

Ranije si govorila o veri u sebe, kako je upravo ona tajna za snažno samopouzdanje. Mnogi je neretko gube u različitim situacijama, koji je tvoj savet - kako je povratiti i održati?

A

Svaka žena bi trebala pronaći izvor samopouzdanja u sebi. Moj siguran kutak u kojem njegujem svoje samopouzdanje je vjera u sebe i u sopstvene mogućnosti. Da bi žene povratile i održale samopouzdanje, važno je da se fokusiraju na pozitivno razmišljanje, pravilno postavljanje ciljeva, rad na ličnom razvoju, okruživanje podrškom, prihvatanje grešaka kao dio učenja i prakse pozitivne afirmacije.

Q

Šta je tvoja neostvarena želja? Šta nedostaje da ispuniš kako bi se i sama osećala ne kao “zvezda u usponu”, već kao “zvezda na samom vrhu”?

A

Jedina želja koju imam i za koju se molim svaki dan je zdravlje svojih najmilijih. Majčinstvo nosi sa sobom ogromnu odgovornost i ljubav koja nadilazi sve ostale želje i ambicije. Biti vodilja i podrška svom djetetu je neprocjenjivo i čini vas istinskom zvijezdom na samom vrhu. Moja ljubav prema porodici je izvor snage i motivacije za postizanjem uspjeha. 

 WDA 2023 talks: Naida Kadić Klico

Fotografije: Sanela Zukić

Comments