Maja Bučanin je na dodeli WANNABE DIGITAL AWARDS prošle godine osvojila titulu Lifestyle Influencer of the Year za Crnu Goru, i to samo dan nakon što je saznala da je trudna. Maja nam je otkrila kako se priprema za majčinstvo, ali i nove detalje o njenom spektakularnom venčanju. Takođe, podelila nam je informacije o svom novom projektu, ali i mnoge druge zanimljivosti koje možda niste znali.

389A9266 2 WDA 2023 talks: Maja Bučanin
Q

Na dodeli WANNABE DIGITAL AWARDS ste dobili glavnu nagradu u kategoriji Lifestyle Influencer of the Year za Crnu Goru. Šta za vas predstavlja ovo priznanje i kako ste se osećali u trenutku proglašenja?

A

Dan prije nego što sam dobila WANNABE nagradu, saznala sam da sam trudna. Emocije su mi bile nevjerovatne, a nagrada mi je došla kao vjetar u leđa. Posebno sam emotivna jer sam prvenstveno zahvalna sebi. Vjerovanje u sebe i u ono što radim donijelo mi je ovaj trenutak, i to je nešto što ću uvijek cijeniti.

Q

Šta zainteresovani mogu da pronađu na vašim Instagram i TikTok profilima? Kako biste opisali sadržaj koji vas izdvaja na influence sceni?

A

Na mojim profilima zainteresovani će pronaći sadržaj koji je odraz moje ličnosti – prirodan i iskren, kako bih ja to nazvala “primorski lagan”. Posebno sam ponosna na segmente o pomorstvu, koji pružaju uvid u jedan manje poznat svijet, a to je ono što me izdvaja u svijetu influensera.

389A9325 2 WDA 2023 talks: Maja Bučanin
Q

Otkrili ste nam da dugo niste želeli da se posvetite isključivo poslu influensera zbog toga što ste odrastali u maloj sredini. Kako ste se oslobodili i naučili da pratite svoj put bez obzira na izazove?

A

Odrastanje u maloj sredini svakako nosi svoje izazove, posebno kad ste neko ko se ističe. Iako sam se u početku borila sa tim, naučila sam da cijenim svoju jedinstvenost. Moja upornost i želja da živim život punim plućima pomogli su mi da prevaziđem te prepreke. Sada sam tu gdje jesam zahvaljujući vjeri u sebe i svoje snove. Svima bih poručila da slušaju svoje srce i prate svoj put, bez obzira na to koliko se to činilo neobičnim okolini.

Q

Ranije ste se bavili poslom stjuardese na jahti, a danas imate svoju agenciju koja se baš time bavi. Šta možete da nam otkrijete o tom poslu - koje lekcije ste naučili?

A

Rad na jahti mi je omogućio da se susrećem sa fascinantnim ličnostima iz cijelog svijeta i da radim u internacionalnom okruženju. To iskustvo me je oblikovalo u osobu koja sam danas – hrabru, samosvjesnu i nezavisnu. Naučila sam da su rad i trud ključni za ostvarenje bilo kojeg cilja. More je za mene više od strasti – to je lijek za dušu i pogled na zalazak sunca može izliječiti sve brige.

389A9252 2 WDA 2023 talks: Maja Bučanin
Q

O vašem venčanju se i dalje priča. Budući da uskoro počinje sezona svadbi, šta biste poručili budućim mladama kad je reč o organizaciji venčanja?

A

Uh, mnogo mi je drago što se o mom vjenčanju i dalje priča, zaista sam se potrudila. Organizacija mog vjenčanja je bila izazovna, jer sam bila na brodu u vrijeme planiranja istog. Ali, uz malo nervoze koja je neizbježna pred sam događaj, sve se može postići. Moj savjet budućim mladama je da razmisle o angažovanju organizatora vjenčanja. To nije toliko skupo u poređenju sa ukupnim troškovima svadbe, a može vam znatno olakšati planiranje i realizaciju vašeg posebnog dana.

Q

Možete li nam otkriti gde ste pronašli venčanicu i koji su vaši ključni saveti za pronalazak savršene haljine?

A

Pronalaženje savršene vjenčanice može biti jedan od najuzbudljivijih dijelova planiranja vjenčanja. Ja sam svoje (imala sam 3) pronašla u salonu vjenčanica Odiva i malo je reći da sam prezadovoljna uslugom i samim vjenčanicama. Evo nekoliko savjeta koji bi mogli pomoći budućim mladama:

1. Istražite različite stilove vjenčanica kako biste imali ideju šta vam se sviđa.

2. Budite otvoreni za probavanje, čak i ako imate određenu haljinu na umu, budite otvoreni za probavanje različitih stilova. Ponekad vas može iznenaditi šta vam najbolje pristaje.

3. Postavite realan budžet za vjenčanicu i trudite se da ga se držite.

4. Vrijeme je ključno, počnite potragu na vrijeme kako biste izbjegli stres zbog kratkih rokova.

5. Slušajte svoje srce. Na kraju, važno je da izaberete haljinu u kojoj se osjećate prelijepo i udobno.

389A9326 2 WDA 2023 talks: Maja Bučanin
Q

Da li nam možete otkriti kako ste upoznali svog supruga i koja je vaša tajna za srećan i harmoničan brak?

A

Upoznala sam svog supruga sasvim slučajno, što mnogi smatraju sudbinskim susretom. Nakon nekoliko godina, naši putevi su se spojili i zajedno smo krenuli u život. Ako bih morala da izdvojim ključ uspjeha za srećan i harmoničan brak, rekla bih da je to pronalaženje osobe sa kojom od samog početka sve djeluje prirodno. Kompromis, zajednički ciljevi i radovanje uspjesima drugog su temelji na kojima gradimo našu sreću.

Q

Uskoro ćete postati majka. Na koji način se pripremate za taj trenutak i da li već znate kakav roditelj ćete biti?

A

Iskreno da vam kažem lagano i bez stresa, ne dozvoljavam panici da preuzme kontrolu. Vjerujem u svoj instinkt i sposobnost da se prilagodim novim situacijama, baš kao što sam to činila i u prošlosti. Uvjerena sam da ću se snaći u ulozi roditelja, jer život je pun izazova koje treba prihvatiti sa osmijehom.

389A9296 2 WDA 2023 talks: Maja Bučanin
Q

Pošto ste imali priliku često da putujete, koju destinaciju biste preporučili našim čitaocima - a koja je ostala vaša neostvarena želja?

A

Kada je riječ o putovanjima, uvijek se vraćam istim destinacijama koje su mi prirasle srcu. Sicilija, hrvatsko primorje i grčka ostrva su mjesta koja preporučujem svakome, posebno tokom ljetnjih mjeseci. Što se tiče neostvarenih želja, Japan i Peru su na vrhu mog spiska. Nadam se da ću uskoro imati priliku da istražim i te čarobne kutke svijeta.

Q

Šta je bio vaš najveći uspeh u 2023. godini, a šta je najveći cilj za 2024?

A

U 2023. godini, ostvarila sam nekoliko velikih uspjeha: pokrenula sam svoju poslovnu agenciju, kupili smo naš prvi dom, udala sam se i saznala da ću postati majka (tek sada kada pišem shvatam koliko su to velike stvari). Godina 2023. je bila sjajna godina! To su trenuci koji su obogatili moj život. Za 2024. godinu, moj najveći cilj je da nastavim da gradim na ovim temeljima – da se posvetim porodici, poslu i svim novim izazovima koji me čekaju. Zahvalna sam na svemu što imam i radujem se budućnosti.

Fotografije: Privatna arhiva

Pitanja: Božica Luković

Comments